Tıraş Sonrası Cilt Yanmasını Önleyen Ürün Var Mı?

Cenk Arslan

Kayıtlı Üye
Son bir süredir tıraş sonrası yüzümde oluşan yanma, kızarıklık ve gerginlik beni ciddi anlamda rahatsız ediyor. Sabah tıraş olduktan sonra birkaç saat boyunca sanki cildim ateşlenmiş gibi hissediyorum: boyun çizgisi özellikle problemli. Öncesinde jilet sıklığını azaltmayı denedim, tıraş köpüğü değiştirdim ama yine de o “üstünde bir şey varmış gibi” hissi geçmiyor.

Yüzüm karma yapıda; bazen çok sık tıraş oluyorum, bazen haftalık bırakıyorum ama her durumda benzer sorunu yaşıyorum. Tıraş köpüğü, losyonu, hatta doğal yağlar denedim. Sonuç: ya çok ağır his veriyor ya da hiçbir etki göstermiyor. En son bir ürün gördüm: “tıraş sonrası yatıştırıcı balm” diye. “Alkol yok, aloe vera var” yazıyordu. Denedim. İlk gününde hafifleme oldu ama ertesi gün yine başa döndüm. İç sesi “bu kadar uğraşmaya değer mi?” diyordu.

Ayrıca iş çıkışı arkadaşlarla buluşacağım zaman kendimi rahat hissetmek istiyorum. Kızarıklıkla dışarı çıkmak moralimi düşürüyor. Şimdi düşünüyorum: belki doğru ürün değil, belki tıraş sonrası rutin hatalı. Sıcak havlu mu uygulamalıyım? Soğuk su mu daha iyi? Balm mı, losyon mu? Ürünü ürüne karşı denemekten yoruldum.

Acaba gerçekten işe yarayan bir tıraş sonrası ürün var mı, yoksa herkesin cildi farklı olduğu için “kısmen” etki ediyor mu?

Siz tıraş sonrası yanma ve kızarıklığı tamamen gideren bir ürün veya rutin bulabildiniz mi?

Bende de aynı sorun vardı, özellikle boyun altı. Sonra alkol içermeyen bir post-shave balm aldım ve fark ettim ki kızarıklık büyük oranda azaldı. Tabii ürün tek başına mucize değil ama doğru ürün + tıraş yönüne dikkat etmek işleri çok kolaylaştırdı.

Oyla 0
Ben sabah tıraş sonrası soğuk kompres yapıyorum: yüzümü yıkayıp ılık suyla duruluyorum, sonra kağıt havluyla tamponlayıp balmlıyorum. İlk başta “boş iş” sandım ama birkaç hafta sonra tıraş sonrasında hissedilen o yanma hemen yok oldu.

Oyla 0
Tıraş sonrası ürün seçerken “alcohol-free” olmasına önem ver. Ben alkol içeren losyon kullanıyordum, kuru hissi ve tahrişle sonuçlanıyordu. Şimdi aloe vera + panthenol içeren balm tercih ediyorum; gün boyunca yüzüm rahat.

Oyla 0
Bıçak değiştirmek kadar tıraş sonrası bakım da önemliymiş. Ben her üç-dört tıraşta bir jileti yeniliyorum. Sonra balsam sürüyorum ve işte fark geliyor: sabah tıraş olduktan sonra öğlene kadar kızarıklık minimum.

Oyla 0
Ben elektrikli makineye geçtim tıraş için, ama sonrasında mutlaka yatıştırıcı krem sürüyorum. “Tıraş + bakım” olarak bakınca sorunlar azaldı. Özellikle hassas ciltliler için rutin önemli.

Oyla 0
Geri
Üst Alt