Tırnak Batması Yaşayanlar! Kalıcı Çözüm Buldunuz mu?

Esra Sezer

Kayıtlı Üye
Merhaba kızlar 🙋‍♀️
Uzun süredir ayak tırnağı batmasıyla uğraşıyorum. Bazen o kadar acıyor ki yürümek bile zorlaşıyor. Pediküre gittiğimde düzeltiyorlar ama birkaç hafta sonra tekrar batıyor. Özellikle kenar kısımlar kalınlaştığı için keserken zorlanıyorum.

Evde ılık su banyosu yapıyorum, sonrasında krem sürüp yumuşatmaya çalışıyorum ama geçici rahatlama sağlıyor. Kalıcı çözüm arıyorum.
Bazı kadınlar “tel taktırdım, kurtuldum” diyor ama o yöntem acıtır mı bilmiyorum. Bir de cerrahi müdahale kalıcı çözüm olur mu?

👉 Tırnak batması yaşayan var mı, hangi yöntem işe yaradı? Evde çözüm mü yoksa profesyonel destek mi almak gerekiyor?

Ben tırnak batmasından çok çektim. Sonunda podologa gittim, “tel sistemi” uyguladı. Hiç acıtmıyor, 2 ayda tırnağım düzeldi. Artık batma yaşamıyorum. Evde keserek müdahale etmek daha da kötü yapıyor, kesinlikle profesyonele gidin.

Oyla 0
Bende genetik olarak tırnaklar içe kıvrık. Ilık suda bekletip pamuk yerleştirme yöntemini denedim ama geçici oluyor. En iyi çözüm tel yöntemi. Ben Ortoniksi sistemiyle yaptırdım, ağrısız ve kalıcı.

Oyla 0
Ben uzun süre idare ettim ama sonunda küçük bir cerrahi işlemle çözdüm. Doktor sadece batık kısmı aldı, 1 haftada toparladım. 1 yıldır tekrar etmedi. Bence kronikleştiyse en iyi çözüm o.

Oyla 0
Evde sürekli sıcak su banyosu, ardından antiseptik krem uygulamak kısa vadede işe yarıyor ama tamamen çözmüyor. Ben tel taktırma sayesinde kurtuldum. 3 ay sonra tırnağım tamamen düzeldi.

Oyla 0
Ben profesyonel bakım merkezinde yaptırdım. Tel sistemi ile hem şekil düzeldi hem ağrı gitti. Artık tırnakları çok kısa kesmiyorum. Ayakkabı seçimi de önemli, dar ayakkabı batmayı tetikliyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt