Tırnak Mantarı İlacı Gerçekten İşe Yarıyor Mu?

Bahar Aydınlı

Kayıtlı Üye
Tırnak mantarıyla tanıştığımda ilk tepkim “bir kremle geçer” olmuştu. Ama geçmedi. Aylarca gizlemeye çalıştım, koyu renk oje sürüp kapattım. Sonra bir gün cesaret edip doktora gittim. Verdiği ilaçları düzenli kullandım ama ilk haftalarda hiçbir değişiklik olmadı. O zaman gerçekten kafamda şu soru belirdi: “Bu ilaçlar işe yarıyor mu, yoksa boşuna mı uğraşıyorum?”

İlaç kullanmak kolay değil. Her gün aynı saatte, sabırla sürmek gerekiyor. Bazen tırnağın uzamasını beklemek bile sonsuz bir sabır istiyor. Ama birkaç hafta sonra fark ettim, tırnağın kökü temiz ve beyaz çıkıyor. O an umut ışığı yandı içimde.

Yine de bazı günler moralim düşüyor. Çünkü mantar yavaş ilerliyor, tedavisi de yavaş. Gün geliyor “bitmeyecek” hissine kapılıyorum.

Gerçekten bu ilaçlar herkeste işe yarıyor mu? Yoksa mantarın türüne göre etkisi değişiyor mu?

Benim için işe yaradı ama sabır çok önemli. İlk 2 ay hiçbir şey olmadı sandım. Sonra yeni çıkan tırnak tertemizdi. Ama ilacı aksattığında hemen eski haline dönüyor. Devamlılık şart.

Oyla 0
Bazı ilaçlar kişiye göre değişiyor. Benim kullandığım ilk krem işe yaramadı ama ikinci ilaçla gözle görülür fark oldu. O yüzden tek çözüm yok, doktorun yönlendirmesi önemli.

Oyla 0
Ben ilaçla birlikte tırnak törpüsü de kullandım, kalın kısmı incelttim. O zaman ilaç daha iyi nüfuz etti. Sadece sürmek değil, hazırlık aşaması da önemliymiş.

Oyla 0
İlaçlar işe yarıyor ama süre çok uzun. Ben 6 ay kullandım. İnsan bıkıyor ama sonunda geçti. Hızlı sonuç beklememek lazım.

Oyla 0
Ben ilaçtan umudumu kesmiştim ama tırnak uzadıkça fark ettim. Aslında iyileşme içten başlıyor. Dışarıdan hemen görünmüyor ama sabırla devam etmek gerekiyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt