Tırnak Mantarı Tekrarlar Mı? Korunmak İçin Ne Yapmalı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Selin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Selin

Kayıtlı Üye
Geçen yıl tırnak mantarını çok zor atlattım. Aylarca ilaç, krem, dezenfektan… Sonunda geçti ama şimdi hep bir tedirginlik içindeyim. Çünkü her yerde yazıyor: tırnak mantarı tekrarlayabilir.

Her duş sonrası ellerimi ve ayaklarımı iyice kurutuyorum. Havlumu ayrı tutuyorum, tırnak makasımı bile kimseyle paylaşmıyorum. Ama yine de aklımda hep aynı soru: ya geri dönerse? Özellikle yaz aylarında, ter ve nem yüzünden korkuyorum.

Kadın olarak sürekli pedikür, manikür yaptırıyoruz. Bazen aynı törpü, aynı su kabı bile risk olabiliyor. O kadar dikkat etmek gerekiyor ki insan paranoyaklaşıyor.

Gerçekten tırnak mantarı sık tekrarlar mı? Ve korunmak için en etkili yöntem sizce ne?

Evet, tekrarlıyor. Ben iki kez yaşadım. İlkinde geçti sandım ama 6 ay sonra aynı yerde yeniden çıktı. Artık tırnak makasımı alkolle siliyorum, her duştan sonra iyice kurutuyorum.

Oyla 0
Mantarın en sevdiği şey nem. Ben evde terlik bile giyiyorum, çıplak ayak gezmiyorum. Ayrıca ojeyi uzun süre tutmamak da önemli, çünkü altı nemli kalıyor.

Oyla 0
Tekrar etmesin diye ayakkabılarımı bile dezenfekte ettim. Eskiden salon törpüsü kullanıyordum, artık kendi setimi taşıyorum. Hijyen gerçekten her şey.

Oyla 0
Ben de çok korktum ama korunmak mümkün. Her manikür sonrası elleri kolonya ile temizlemek bile çok fark ediyor. Ayrıca tırnak kenarını fazla kesmemek lazım.

Oyla 0
Tırnak mantarı tekrarlayabiliyor ama düzenli bakım yapınca şansı azalıyor. Ben ayda bir tırnak banyosu yapıyorum, hem hijyen hem bakım oluyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt