Tırnak Sararması Nasıl Geçer? Deneyenlerin Önerileri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Nur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Nur

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,
Son birkaç yıldır tırnaklarımda sararma problemi yaşıyorum. Özellikle uzun süreli oje kullanımından sonra, ojeyi çıkardığımda tırnak yüzeyinin sarı renge döndüğünü fark ediyorum. Bazen bu sararma hafif oluyor ama bazen o kadar belirgin oluyor ki tırnaklarımı boyasız kullanmak istemiyorum. Araştırdığımda bu durumun en sık sebebinin koyu renk ojeler ve altına baz kat sürmeden oje uygulamak olduğunu öğrendim. Ancak sigara kullanımı, bazı mantar enfeksiyonları, vitamin eksiklikleri ve tırnak yüzeyinde sürekli travma da sararmaya neden olabiliyormuş.

Evde karbonat, limon, diş macunu gibi doğal yöntemlerle denemeler yaptım. Limon suyu kısa vadede parlaklık veriyor ama kalıcı bir beyazlık sağlamıyor. Karbonat ise tırnağı biraz matlaştırsa da sarılığı tam olarak gidermedi. Bazı arkadaşlarım tırnak beyazlatıcı özel cilaların işe yaradığını söylüyor. Ayrıca mantar kaynaklı sararmalar için mutlaka antifungal ürün kullanmak gerekiyormuş.

Ben hem tırnak rengini eski sağlıklı haline döndürecek hem de tekrar sararmasını önleyecek etkili bir yöntem arıyorum. Sizce tırnak sararmasını geçirmek için en etkili çözüm hangisi oldu?

Benim tırnaklarım da yıllarca koyu renk oje kullanmaktan sararmıştı. İlk iş olarak ojeye ara verdim ve tırnaklarımı 1 ay boyunca dinlendirdim. Haftada 2 kez karbonat ve limon suyu karışımına tırnaklarımı 5 dakika batırdım, ardından nemlendirici krem sürdüm. Ayrıca bundan sonra her oje öncesi mutlaka baz kat uyguluyorum. 2 ay içinde tırnak rengim tamamen normale döndü.

Oyla 0
Bende sararmanın sebebi mantar enfeksiyonuymuş. Doktorum antifungal oje verdi, 3 ay boyunca düzenli kullandım. Bu süreçte tırnaklarımı kısa tuttum, havalanmasına özen gösterdim. Hem sararma geçti hem de tırnaklarım daha sağlıklı uzamaya başladı. Ayrıca koyu renk ojeyi çok sık kullanmamaya başladım.

Oyla 0
Geri
Üst Alt