Tırnaklar Neden Soyulur? Kalıcı Çözüm Bulan Var Mı?

Nazlı Özbek

Kayıtlı Üye
Selam kızlar 💖

Son birkaç haftadır tırnaklarımda garip bir durum fark ettim. Ne zaman oje sürsem, birkaç gün sonra tırnak yüzeyi kat kat soyulmuş gibi oluyor. Sanki ojenin altından ince bir tabaka kalkıyor, tırnağın ucu pürüzlüleşiyor. Eskiden de kırılmalar olurdu ama bu soyulma olayı bambaşka.

İlk başta ojeden sandım, çünkü çok sık renk değiştiriyorum. Ama biraz araştırınca öğrendim ki tırnak soyulmasının nedeni sadece kozmetik ürünler değilmiş. Sürekli suyla temas, deterjan kullanımı, vitamin eksikliği, hatta stres bile etkiliyormuş.

Benim ellerim sık sık suyla temas ediyor; ev işleri, bulaşık, temizlik derken tırnaklarımın nefes alacak hali kalmıyor. Üstüne aseton da eklenince durum iyice kötüleşti.

Bir süredir E vitamini kapsülü kırıp tırnak diplerime masaj yapıyorum. Ayrıca bulaşık yıkarken eldiven takmaya başladım. Minik bir fark var ama tamamen toparlanmadı henüz. Tırnaklarım hâlâ hassas, bazen kağıt gibi soyuluyor.

O yüzden size sormak istedim; aranızda bu sorunu kalıcı şekilde çözen var mı?

Gerçekten işe yarayan bir yöntem, yağ karışımı ya da beslenme önerisi bilen varsa çok sevinirim.

Tırnak soyulmasıyla baş eden kızlar, sırrınızı paylaşır mısınız? 🙏

Bende de aynı durum vardı. Doktorum biotin eksikliğinden olabileceğini söyledi. Takviye kullanmaya başladım, 2 ayda tırnaklarım inanılmaz güçlendi. Artık soyulma neredeyse hiç olmuyor.

Oyla 0
Benim tırnaklarım sürekli suyla temas ettiğinde soyuluyordu. Şimdi bulaşıkta eldiven takıyorum, haftada bir de zeytinyağı ve limonla masaj yapıyorum. Gerçekten fark ediyor, tırnaklar sertleşti.

Oyla 0
Ben keratin içerikli tırnak güçlendirici serum kullandım. İlk başta işe yaramaz sandım ama düzenli sürünce soyulma tamamen geçti. Oje sürmeden önce baz olarak da kullanıyorum.

Oyla 0
Bende vitamin eksikliği yoktu ama fazla aseton kullanıyordum. Artık asetonsuz çıkarıcı kullanıyorum, tırnaklarım daha nemli kaldı. Üstüne badem yağı sürdüğümde soyulma neredeyse durdu.

Oyla 0
Benim çözümüm doğal bakım oldu. Haftada iki kez hindistan cevizi yağıyla tırnaklarıma masaj yapıyorum. Hem parlıyor hem de kat kat soyulma olayı bitti. Gerçekten sabırla düzenli yapmak gerekiyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt