Tırnaklar Neden Kat Kat Soyuluyor, Çözüm Bulabilen Var mı?

Melek Şahin

Kayıtlı Üye
Tırnaklarım uzamadan uçlarından kat kat soyulmaya başlıyor. Kırılmıyor ama resmen tabaka tabaka ayrılıyor. Bu yüzden uzatmak imkânsız hale geliyor. Üstelik soyulma başlayınca o tırnağı kurtarmak da zor oluyor; ne kadar törpülersem törpüleyeyim tekrar devam ediyor.

Ojeyle biraz gizleniyor ama oje çıkınca durum daha da kötü görünüyor. Özellikle suyla çok temas ettiğim dönemlerde bu sorun artıyor gibi hissediyorum. Belki de yanlış törpülüyorum ya da tırnaklarım çok kuru.

Bu sorunu yaşayan ve gerçekten çözüm bulan var mı merak ediyorum çünkü uzun süredir aynı döngüdeyim.

Tırnakların kat kat soyulmasını durdurmak için neler gerçekten işe yarıyor?

Kat kat soyulma genelde aşırı kuruluk ve suyla fazla temas yüzünden oluyor. Ben tırnak yağı kullanmaya başladıktan sonra soyulma ciddi şekilde azaldı. Özellikle duş sonrası yağ sürmek çok işe yarıyor.

Oyla 0
Benim soyulma sorunum ojeyi sık sık çıkarıp sürmekten oluyormuş. Aseton kullanımı tırnakları çok kurutuyor. Daha nazik oje çıkarıcıya geçince fark gördüm.

Oyla 0
Tırnakları kısa tutup bir süre güçlendirici oje kullandım. Bu sayede tırnak tabakaları toparlandı. Uzatmaya sonra başladım.

Oyla 0
Eldiven kullanımı çok fark ettiriyor. Temizlikte, bulaşıkta eldiven takmaya başlayınca soyulma neredeyse bitti.

Oyla 0
Geri
Üst Alt