Tırnaklara Sürekli Oje Sürmek Zararlı Mı?

Simge Tokgöz

Kayıtlı Üye
Yaklaşık bir yıldır tırnaklarımda oje olmayan tek bir günüm bile yok. Kendimi bakımlı hissettiriyor, ellerime baktıkça moralim bile düzeliyor. Ama son zamanlarda fark ettim ki, ojeyi çıkardığımda tırnaklarımın yüzeyi matlaşıyor ve bazıları kolayca soyuluyor.

Birkaç gün ara vermeyi denedim ama bu sefer de tırnaklarım sanki daha kırılgan hale geldi. Asetonu sık kullanmamın da etkisi olabilir mi bilmiyorum. Koyu renk oje sürdüğüm dönemlerde ise daha da kötü oluyor, sanki tırnaklarımın nefesi kesiliyor gibi.

Artık kararsızım. Bir yandan bakımlı görünmek hoşuma gidiyor, ama diğer yandan tırnak sağlığımı kaybediyor muyum diye korkuyorum.

Sizce her gün oje sürmek gerçekten zararlı mı? Yoksa doğru bakım yaparsam sorun olmaz mı?

Benim tırnaklarım da seninki gibi incelmeye başlamıştı. Sürekli oje sürüyordum, bir gün bile boş bırakmıyordum. Sonra manikürcü arkadaşım haftada bir “tırnak detoksu” yapmamı önerdi. İki gün ojeden uzak kalıyorum, tırnak yağı ve limonla bakım yapıyorum. Üç hafta içinde fark ettim ki tırnaklarım güçlenmeye başladı. Denemeye değer bence.

Oyla 0
Asıl mesele bence ojede değil, temizleme aşamasında. Aseton tırnak yüzeyini inceltiyor. Ben asetonsuz, E vitaminli temizleyiciye geçtim, inanılmaz fark etti. Ayrıca baz katman da çok önemli. Her oje öncesi baz kullanınca tırnaklarım hem sararmıyor hem de daha dayanıklı kaldı. Belki senin de eksik yaptığın kısım bu olabilir.

Oyla 0
Ben uzun yıllar kuaförüm ve çoğu müşterimde bu sorunu görüyorum. Sürekli oje sürmek tırnağın kendi yağ dengesini bozuyor. Hele tırnak çok inceyse, oje altından hava bile almıyor gibi oluyor. Ara sıra bakım yapmak gerekiyor, yoksa tırnak yüzeyi zamanla pürüzleşiyor. Haftada bir gün bile ara vermek bile fark yaratıyor.

Oyla 0
Ben oje sürmeyi bırakamıyorum ama zararını azaltmayı öğrendim. Önce badem yağıyla masaj yapıyorum, sonra baz oje, üstüne renkli oje, en son da top coat sürüyorum. Her kat koruma görevi görüyor. Eskiden sürekli kırılan tırnaklarım şimdi daha sağlam. Belki sende de bakım sırasını değiştirince düzelir.

Oyla 0
Bence oje sürmek psikolojik olarak da iyi geliyor, bu yüzden tamamen bırakmak şart değil. Ama sürekli kimyasalla temas ettiği için el bakımı çok önemli. Ben gece yatmadan önce tırnak kenarlarına nemlendirici krem sürüyorum. Asetonlu dönemi de haftada bire düşürdüm. Şimdi hem bakımlı görünüyor hem de tırnaklarım eskisi kadar yıpranmıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt