Trend Saç Modelleri Gerçek Hayatta Kullanışlı Mı?

Hülya Bingöl

Kayıtlı Üye
Sosyal medyada gördüğüm saç modelleri çoğu zaman çok şık geliyor ama iş günlük hayata gelince aynı etkiyi yaratır mı emin olamıyorum. Fotoğraflarda mükemmel duran modellerin çoğu ya profesyonelce şekillendirilmiş oluyor ya da sadece o an için güzel görünüyor. Ben sabah evden çıkarken saçımla uzun uzun uğraşmayı seven biri değilim, o yüzden trend olan her şey bana pratik gelmiyor.

Birkaç kez sadece moda olduğu için saçımı kestirdiğim ya da farklı bir stil denediğim oldu. İlk günler güzel hissettirdi ama sonra her gün fön, maşa ya da ekstra ürün istemeye başlayınca hevesim kaçtı. Gün içinde bozulması, rüzgârda formunu kaybetmesi de cabası. O zaman da “Bu model gerçekten bana göre mi, yoksa sadece bakması mı güzel?” diye sorgulamaya başlıyorum.

Bir yandan da trendlere tamamen kapalı olmak istemiyorum. Küçük bir dokunuşla daha güncel görünmek hoşuma gidiyor. Ama bu işin bir denge noktası olmalı gibi geliyor. Gerçekten kullananların deneyimleri, benim için kuaför fotoğraflarından çok daha yol gösterici.

Trend saç modelleri günlük hayatta gerçekten kullanışlı mı, yoksa çoğu sadece görsel olarak mı güzel duruyor?

Bence çoğu trend model fotoğraflarda daha güzel duruyor. Günlük hayatta sürekli şekillendirme istemesi beni yoruyor. O yüzden trendleri biraz sadeleştirerek uygulamak daha mantıklı.

Oyla 0
Ben bir dönem trend bob kestirdim ve her gün fön yapmak zorunda kaldım. Görüntü çok şıktı ama pratik değildi. Şimdi daha kullanışlı modellere döndüm.

Oyla 0
Trendleri birebir uygulamak yerine kendime uyarladığımda sorun kalmadı. Küçük bir kat, ufak bir perçem gibi detaylar hem modern hem de kullanışlı oluyor.

Oyla 0
Bence trendlerin %50’si gerçek hayata uygun değil. Özellikle çok keskin ve iddialı modeller günlük tempo için zor. Ama ilham almak yine de güzel.

Oyla 0
Kullanışlılık tamamen saç tipine bağlı. Aynı model birinde çok rahatken, diğerinde kabus olabiliyor. O yüzden trendi değil, kendini merkeze almak lazım.

Oyla 0
Geri
Üst Alt