Trend Olmuş Diyorlar: Soğuk Latte Saç Rengi Kime Yakışıyor? Deneyen Yazabilir mi?

Cemre Soylu

Kayıtlı Üye
Selam herkese,
Son zamanlarda Instagram’da ve Pinterest’te sık sık karşıma çıkan bir renk var: Soğuk latte. Ne küllü sarı ne açık kahve ama arada çok hoş duran bir ton. Özellikle düz saçta parlaması harika duruyor.

Bu tonu daha önce deneyenler varsa sonuçları nasıldı?
Cilt tonuna göre çok fark eder mi? Ben buğday tenliyim ama bazen solgun da durabiliyorum, o yüzden griye dönük tonlar beni hasta gibi gösterebiliyor. Oysa latte tonları biraz daha sıcak ama nötr gibi görünüyor.

Deneyen ya da kuaförde bu tonu uygulatanlar, gerçekten memnun kaldı mı? Bakımı zor mu? Gözlemlerini paylaşan olursa çok sevinirim.

Geçtiğimiz mart ayında soğuk latte saç rengini denedim. Renk olarak içinde hem soğuk kahve hem de hafif küllü bej yansımalar var. Kuaförüm bu rengin özellikle buğday ve açık tenlilerde yüzü yumuşattığını söyledi ve çok haklıydı. Önceki saç rengim koyu kestaneydi, geçiş yaparken tek seans açıcı uygulandı ama saçım zarar görmedi çünkü saç dipleri korunarak uçlara ağırlık verildi.

Yüzümde ciddi bir aydınlık etkisi oldu. Hatta makyajsız bile daha dinç görünüyordum. İlk başta biraz soğuk gibi gelse de zamanla tonu oturdu. Yüzü sertleştirmeyen, tatlı bir kahvelik arayanlar kesinlikle denemeli. Röfleli ya da balyajlı saçlarda da çok doğal duruyor. Uzun süre solmayan tonlar arasında diyebilirim.

Oyla 0
Ben soğuk latteyi denedim ama ten rengim hafif esmere kaçtığı için bende o etkiyi veremedi. Renk tek başına harika ama herkeste aynı durmuyor. Saçım koyu kumraldı, bu tonu elde etmek için önce saç açıldı. Açıcı sonrası latte tonu uygulandığında biraz griye çalan bir görünüm oluştu. Göz altlarım belirginleşti ve yüzüm olduğundan daha yorgun görünmeye başladı.

Ama açık tenli, pembe alt tonlu ciltlerde çok zarif durduğuna şahit oldum. Bu yüzden bu tonu yaptıracaklara önerim: mutlaka önce cilt alt tonunuza bakın ve gerekirse önce bir geçiş tonu deneyin. Aksi halde renk güzel ama ifade solgun durabiliyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt