Trendyol’da Saç Ürünleri Satarak Para Kazanan Var Mı? Deneyimlerinizi Paylaşır Mısınız?

Doğan Özükar

Kayıtlı Üye
Selam millet,

Bir süredir e-ticarete girmeyi düşünüyorum ve en çok dikkatimi çeken kategori saç ürünleri oldu. Şampuan, saç serumu, maske ya da keratin setleri gibi ürünlerin Trendyol’da sürekli satıldığını görüyorum. Ama işin aslı şu: Gerçekten bu işten para kazanılıyor mu?

Bazı videolarda ve forumlarda “çok satıyor ama kâr yok” diyenler var. Bazıları ise “doğru ürün ve doğru stratejiyle ciddi gelir elde ediliyor” diyor. Açıkçası ben kafamda netleştiremedim.

Benim merak ettiğim şey: Trendyol’da saç ürünleri satarak gerçekten kazanç sağlayan var mı? Deneyimlerinizden örnek verirseniz çok faydalı olur.

Ben yaklaşık 8 aydır saç bakım ürünleri satıyorum. En çok sattığım ürün argan yağı setleri oldu. Kâr marjı tekli satışta düşük ama set halinde sununca iyi kazanç sağladı. Başlarda küçük başladım, şu an düzenli gelir elde ediyorum.

Benim deneyimim biraz farklı. Çok satan ürünlere girmeye çalıştım ama rekabet çok fazlaydı, fiyat kırmaktan başka çare kalmıyor. Karlılık bu yüzden düştü. O yüzden niş ürünlere yöneldim. Mesela organik saç yağlarında daha iyi kazanç elde ettim.

Ben bir dönem sadece deneme amaçlı 20–30 ürün koymuştum. Şaşırtıcı şekilde saç maskeleri hızlı sattı. Buradan gördüm ki doğru ürün bulunursa para kazanmak mümkün. Ama sabır ve düzenli reklam gerekiyor.

Trendyol’da para kazanmak mümkün ama ürün seçimi çok kritik. Ben çok satılan şampuanları koydum ama kar marjı neredeyse yoktu. Sonra özel üretim doğal ürünlere yöneldim. Hem rekabet azaldı hem de kâr marjı yükseldi.

Benim tavsiyem stok kontrolüne çok dikkat etmek. Saç ürünleri sürekli tüketilen şeyler, o yüzden stok bittiğinde satışlar bir anda düşüyor. Ben düzenli stok tutarak ve kampanyalara girerek güzel gelir elde etmeye başladım.

Geri
Üst Alt