Uçuk Çıkarken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Meltem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Meltem

Kayıtlı Üye
Uçuğun çıkacağını artık anlıyorum; dudakta o karıncalanma başlayınca hemen biliyorum. Eskiden önemsemezdim ama şimdi dikkat etmezsem hemen yayılıyor. O yüzden o dönemlerde neye dokunduğum, ne sürdüğüm çok önemli hale geldi.

Ruj, bardak, hatta elime dokunan havlu bile riskli. Uçuk aktifken bulaştırmamak için çok özen gösteriyorum ama bazen elimle farkında olmadan dokunuyorum. Sonra sanki daha da büyüyor.

Siz uçuk çıkarken nelere dikkat ediyorsunuz? Gerçekten nelere dokunmamak veya yapmamak gerekiyor?

Ben uçuğa asla elimle dokunmamaya çalışıyorum. Virüs kolay yayılıyor. Ellerinle temas edersen göz çevresine bile bulaşabiliyor.

Oyla 0
Ruj, bardak, havlu kesinlikle ortak kullanılmamalı. Hatta ben uçuk çıkınca diş fırçamı bile değiştiriyorum.

Oyla 0
Uçuklu dönemde asetonlu ruj temizleyici bile yakabiliyor. Sadece vazelinle nemlendirmek en iyisi. Hem yumuşatıyor hem kabuk çatlamıyor.

Oyla 0
Ben uçuk aktifken güneşe çıkmıyorum. Güneş ışığı virüsü tetikliyor, mutlaka dudak koruyucu sürmek gerek. Eğer krem arayışınızda varsa Vectavir öneririm.

Oyla 0
Yeme içmede bile dikkat etmek lazım. Ben sıcak içeceklerden uzak duruyorum, uçuk kabuğunu patlatabiliyor. Ilık şeyler içmek daha rahatlatıcı oluyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt