Uçuk En Hızlı Nasıl Geçer?

Yasemin Akay

Kayıtlı Üye
Uçuk çıktığında en sinir bozucu şey, günlerce geçmemesi. Dudak kenarında bir yara gibi duruyor, ne makyaj kapatabiliyor ne krem işe yarıyor. Özellikle işe gideceğim gün çıkınca tam kabus oluyor.

Bir sürü krem denedim, bazıları hafifletiyor ama tamamen önlemiyor. Soğuk uygulama işe yarıyor gibi ama geçici. Bazen bal sürüyorum, bazen aloe vera. Ama bazen daha da kabuklanıyor.

İnsan istiyor ki bir gecede yok olsun ama maalesef öyle olmuyor.

Sizce uçuğu en hızlı geçirmek için gerçekten etkili bir yöntem var mı?

Benim tek kurtarıcım asiklovir krem. Karıncalanma hissedince hemen sürüyorum, yayılmadan kurutuyor. Ne kadar erken başlanırsa o kadar hızlı geçiyor.

Oyla 0
Ben buz uygulaması yapıyorum. Soğuk hem iltihabı hem ağrıyı azaltıyor. Sonrasında krem sürüyorum, ertesi güne hafifliyor.

Oyla 0
Eczaneden “uçuk patch” alıyorum, hem görünümünü gizliyor hem iyileşmeyi hızlandırıyor. Özellikle işe giderken hayat kurtarıyor.

Oyla 0
Ben evde bal ve çay ağacı yağı karışımı sürüyorum. Antiseptik etkisi var, kabuğu daha çabuk kurutuyor. Ama çok az miktarda kullanmak gerek.

Oyla 0
Doktorum antiviral kremle birlikte L-lizin takviyesi önermişti. Bağışıklığı güçlendirdiği için tekrar çıkma sıklığı azaldı. Ama Vectavir kremi de tavsiye ederim.

Oyla 0
Geri
Üst Alt