Uygun Fiyatlı Ama Gerçekten İyi Makyaj Ürünleri Neler?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sinem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sinem

Kayıtlı Üye
Makyaj seviyorum ama son dönemde fiyatlar o kadar arttı ki artık “deneyerek bulayım” kısmı çok maliyetli olmaya başladı. Uygun fiyatlı ürün alıyorum, bu sefer performansı düşük çıkıyor; pahalı alıyorum, bazen o da beklentiyi karşılamıyor. Bu yüzden gerçekten fiyat/performans ürünleri arıyorum ama kimin yorumuna güveneceğimi de şaşırdım.

Benim için önemli olan ürünün kolay uygulanması ve günlük hayatta sırıtmaması. Fondöten ya da kapatıcı alacaksam ciltte yamalı durmasın istiyorum. Allık/bronzer gibi ürünlerde de fazla toz toz olmaması önemli. Maskara konusunda da gözümü yakmayan, gün içinde akmayan bir şey arıyorum. Rujlarda ise çok kurutan matlardan kaçıyorum.

Bir de işin kötü yanı, herkesin cildi farklı. Birinde efsane duran ürün bende rezalet olabiliyor. O yüzden gerçek kullanım deneyimlerine ihtiyacım var: “Bunu aldım, kaç saat dayanıyor, nasıl duruyor” gibi.

Uygun fiyatlı olup gerçekten performansından memnun kaldığınız makyaj ürünleri neler?

Bence uygun fiyatlı ürünlerde en güvenli yol “tek kategoride yıldız ürün” bulmak. Mesela ben uygun fiyatlı bir maskara bulunca yıllarca onu kullanıyorum. Allıkta da tozutmayan bir tane bulunca iş çözülüyor. Her ürünü aynı markadan almak yerine, farklı markalardan iyi ürünleri toplamak daha mantıklı oluyor.

Oyla 0
Ben uygun fiyatlı makyajda en çok “baz ürünler” yerine renk ürünlerine yöneliyorum. Çünkü fondöten/kapatıcı ciltle çok alakalı, kötü olunca direkt belli oluyor. Ama allık, aydınlatıcı, far gibi ürünlerde uygun fiyatlı olanlar da çok güzel iş görüyor. Özellikle krem allıklar günlükte daha doğal duruyor.

Oyla 0
Deneyimim şu: Uygun fiyatlı ürünlerde uygulama yöntemi çok kurtarıyor. Mesela toz bir allık fırçayla fazla geliyorsa süngerle hafifçe bastırıp dağıtınca daha doğal duruyor. Kapatıcıda da az ürün + iyi nemlendirme ile bir sürü ürün “iyi” hale geliyor. Yani ürün kadar teknik de önemli.

Oyla 0
Benim en çok para harcamaya değdiğini düşündüğüm şeyler: iyi bir güneş kremi + iyi bir rimel. Geri kalanlarda uygun fiyatlı ürünlerle çok güzel sonuç alınabiliyor. Mesela dudak ürünlerinde balm gibi olanlar hem ucuz hem de günlükte daha kullanışlı. Fondöten yerine renkli nemlendirici de bütçe dostu oluyor.

Oyla 0
Bence uygun fiyatlı ürün ararken yorumlardan çok “kimde nasıl durduğuna” bakmak gerekiyor. Ben video yorumlarda cilt tipi benzer olan kişileri izleyince daha isabetli alışveriş yapıyorum. Ayrıca mağazada tester denemek de çok fark ediyor. Kör alışveriş yapınca hayal kırıklığı artıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt