Uzun Saç mı Kısa Saç mı Daha Moda?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ayla
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ayla

Kayıtlı Üye
Merhaba herkese 🌺,

Son aylarda kuaför randevusu almayı düşünüyorum ama aklımda en büyük soru şu: 2025’te uzun saç mı, kısa saç mı daha moda? Sosyal medyaya baktığımda hem uzun hem kısa modeller öne çıkıyor. Bazı influencer’lar uzun, doğal dalgalı saçlarını sergiliyor, bazıları ise kısa bob veya pixie kesimlerle daha modern görünüyor.

Benim saçım omuz hizasında ve biraz ince telli. Uzun saç bıraksam daha feminen duruyor ama şekil vermesi çok zaman alıyor. Kısa kestirsem pratik olacak ama yüz tipime uyar mı emin değilim. Çevremde birkaç arkadaşım lob (long bob) kestirdi, çok havalı görünüyor. Ama uzun saçın da hâlâ modası geçmiyor gibi.

Sizce 2025 yılında daha çok hangi saç tercih ediliyor? Uzun mu kısa mı? Yoksa tamamen kişinin tarzına göre mi değişiyor?

Ben kısa saç taraftarıyım. Geçen yıl bob kesim yaptırdım, hayatımda verdiğim en iyi karar oldu. Saçımın bakımı kolaylaştı, yüzüm daha belirgin göründü. Ayrıca kısa saç modern bir hava katıyor. Moda geçici ama pratiklik kalıcı bence.

Oyla 0
Uzun saçtan vazgeçemeyenlerdenim. Katlı kesimle beraber doğal dalgalar yaptırınca hem trend hem de çok kadınsı görünüyor. Instagram’da da uzun saç hâlâ çok popüler. Bana göre uzun saçın modası hiç bitmeyecek.

Oyla 0
Omuz hizasında saç kullanan biri olarak söylüyorum: lob kesim tam orta yolu buluyor. Ne tamamen kısa ne de çok uzun. Hem modern duruyor hem de pratik. 2025 trendlerinde bence en çok bu model tercih edilecek.

Oyla 0
Bence bu sorunun cevabı yüz şekline göre değişiyor. Oval yüzlerde kısa saç müthiş duruyor, ama yuvarlak yüzlerde uzun saç daha avantajlı. Ben uzun saçtan kısaya geçtim, bana çok yakıştı. Yani moda önemli ama kişisel uyum daha önemli.

Oyla 0
Çevremde gençler arasında kısa saç daha popülerleşti ama iş hayatında uzun saç hâlâ çok tercih ediliyor. Özellikle katlı uzun saç modelleri ofiste daha klasik bir görünüm sağlıyor. Bence 2025’te her iki tarz da moda olacak, asıl mesele kişisel tarzına uygun modeli seçmek.

Oyla 0
Geri
Üst Alt