Uzun Saçtan Kısa Saça Geçmeye Değer mi, Sonra Pişman Olunur mu?

Fatma Öztürk

Kayıtlı Üye
Yıllardır uzun saç kullanıyorum ama artık sıkıldım. Duşta, fön çekerken, şekil verirken hep aynı uğraş. Bazen aynaya bakınca saçın ağırlığı bile yüzümü yorgun gösteriyor gibi geliyor. Kısa saç modellerine bakarken “acaba bana yakışır mı” düşüncesiyle saatler geçiriyorum. Bir yandan çok ferah, modern ve güçlü bir görünüm istiyorum; diğer yandan “ya kestirince pişman olursam” korkusu var.

Bazıları “kısa saç kadını daha enerjik gösteriyor” diyor, bazıları “yüz hatlarını fazla ortaya çıkarıyor” diye uyarıyor. Özellikle ince telli saçım olduğu için sönük durur mu emin değilim. En çok merak ettiğim de şu: kestirdikten sonra gerçekten insan kendini daha özgür hissediyor mu? Yoksa o ilk anın hevesi geçince “neden kestirdim” pişmanlığı mı başlıyor?

Siz kısa saça geçiş yaptığınızda nasıl hissettiniz?

Gerçekten değer mi, yoksa uzun saçı korumak mı daha iyi?

Geçen sene bel hizasından küt saça geçtim. İlk gün şok oldum ama sonra bayıldım. Kurutması kolay, daha sağlıklı duruyor. İlk iki hafta alışma süreci zor ama kesinlikle pişman değilim.

Oyla 0
Ben kestirdim, ilk gün ağladım ama üç gün sonra resmen rahatladım. Saçım daha canlı göründü. Sadece düzenli kestirmek gerekiyor, şekli bozulunca uğraştırıyor.

Oyla 0
Yüz şekline bağlı. Oval yüzlerde kısa saç müthiş duruyor ama yuvarlaksa iyi düşün. Benim için özgürlük hissi gibiydi, sanki 5 kilo hafiflemişim gibi.

Oyla 0
Kısa saça geçmek bence bir cesaret işi. Kestirince fark ettim ki uzun saç aslında beni yaşlı gösteriyormuş. Şimdi sürekli kısa kullanıyorum.

Oyla 0
İlk etapta şok etkisi yaratıyor ama sonra asla pişman olmuyorsun. Hatta bir daha uzatamıyorsun. Tek tavsiyem: iyi bir kuaför seç. Kısa kesim ustalık istiyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt