Uzun Saçtan Kısaya Geçenler Deneyimlerini Paylaşır Mı?

Burçin Demirci

Kayıtlı Üye
Uzun saç benim için yıllarca bir alışkanlıktı. Bakımı zor olsa da sanki beni ben yapan bir parçaydı. Ama bir noktadan sonra sürekli aynı görüntüden sıkıldığımı fark ettim. Duşta uzun süre uğraşmak, tararken kopan saçlar, yazın ağırlık hissi derken “Belki de kısaltmanın zamanı gelmiştir” diye düşünmeye başladım. Yine de yılların alışkanlığını bir anda bırakmak kolay olmuyor.

Kısaya geçme fikri heyecan verici ama aynı zamanda korkutucu. Aynada kendimi tanıyamamaktan, pişman olmaktan çekiniyorum. Kısa saç daha özgür hissettirir diyen de var, “Keşke kesmeseydim” diyen de. Özellikle yüz hatlarının daha çok ortaya çıkması beni düşündürüyor. Uzun saç bir nevi saklanma alanı gibiydi, kısa saçla her şey daha görünür olacak gibi geliyor.

Bir de günlük kullanım tarafı var. Gerçekten daha mı pratik, yoksa her gün şekillendirme mi istiyor? Toplayamamak, farklı modeller yapamamak da gözümü korkutuyor. Ama bir yandan da değişimin iyi geleceğini hissediyorum. Karar vermeden önce bu yolu gerçekten yaşamış olanların samimi deneyimlerini duymak istiyorum.

Uzun saçtan kısaya geçenler bu değişimden memnun kaldı mı, süreçte en zor ve en güzel taraflar neler oldu?

Ben uzun saçtan kısaya geçtiğimde ilk hafta şok yaşadım. Aynada kendime alışmam zaman aldı ama sonra büyük bir ferahlık geldi. Duş süresi kısaldı, saçlarım daha sağlıklı görünmeye başladı. Şimdi tekrar uzatmayı düşünmüyorum.

Oyla 0
Açıkçası ben biraz zorlandım. Kısa saç bana çok yakıştı ama her gün şekillendirme istemesi beni yordu. Uzun saçta daha rahattım. Yine de denediğime pişman değilim, bunu da öğrenmiş oldum.

Oyla 0
Benim için tam bir yenilenme oldu. Uzun saçtan kısaya geçmek sadece görüntüyü değil ruh halimi de değiştirdi. Daha özgüvenli hissettim. Alışma süreci var ama geçtiğinde iyi ki diyorsun.

Oyla 0
İlk başta herkesin yorumu çok etkiledi beni. Zamanla başkalarının değil, benim ne hissettiğimin önemli olduğunu anladım. Kısa saçla kendimi daha hafif hissediyorum.

Oyla 0
Bence doğru zaman çok önemli. Ben hazır hissettiğim bir dönemde kestirdim ve çok sevdim. Hazır değilken yapılırsa pişmanlık daha kolay geliyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt