Uzun Süre Kalıcı Makyaj Ürünleri Kullananlar Hangilerinden Memnun?

Nilay Aksoy

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda özellikle gün içinde makyajın dayanması benim için büyük bir kriter oldu. Sabah hazırlanınca öğle yemeğine, hatta akşam planına kadar yüzümün sırıtmadan, aynı tonda ve aynı durumda kalmasını istiyorum. Daha önce kullandığım bazı ürünler iyi başlıyor ama birkaç saat sonra ayrışma, renk solması ya da özellikle fondöten-pudra birleşiminde çizgi çizgi topaklanma yapıyor.

Bu yüzden “kalıcı” denilen ürünleri denemeye başladım. Sabitleme spreyi, uzun ömürlü fondöten, transfer olmayan ruj, akmayan maskara vb. ürünler arasında gerçekten fark yaratanları bulmak istiyorum. Ancak herkesin cildi farklı olduğu için yorumlar da çok değişken. Bazı ürünler biri için harika olurken başka birinde aynı performansı vermeyebiliyor.

Kalıcı makyaj ürününde benim için önemli olan:
  • Fondötenin gün içinde ayrışmaması
  • Kapatıcının çizgilere dolmaması
  • Maskaranın akmaması
  • Rujun uzun süre silinmemesi
Bu yüzden özellikle uzun süre kalıcı olduğunu deneyimlemiş kişilerin önerilerini okumak istiyorum.

Uzun süre kalıcı makyaj ürünleri kullananlar deneyimlerine göre en memnun kaldığınız ürünler hangileri?

Ben makyajda en çok fondöten ve maskaraya önem veriyorum. Estée Lauder Double Wear fondöten gerçekten gün boyu duruyor, akmıyor, öğlen de olsa akşam da olsa yüzümde aynı şekilde kalıyor. Maskarada da L’Oréal Lash Paradise’ı favori seçtim; gün içinde dökülme yapmıyor.

Oyla 0
Kalıcı rujlarda Maybelline SuperStay serisi benim için çok işe yaradı. Sadece yiyip içerken biraz soluyor ama genel olarak 8–10 saat duruyor. Kapatıcı olarak ise NARS Radiant çok iyi; çizgilere dolmadan gün boyunca kapatıcılığını koruyor.

Oyla 0
Ben pudra olarak transparan sabitleyici pudra kullanıyorum. Fondötenim hafif yapıda olmasına rağmen bu pudrayla birleşince gün boyu sabit kalıyor. Sabitleme spreyi de mutlaka ekliyorum; gerçekten fark yaratıyor.

Oyla 0
Benim için maskara en zor kalıcılık sağlayan ürün oldu çünkü yağlı üst göz kapağım var. Waterproof maskaralar genelde daha iyi duruyor; Maybelline’nin waterproof seçenekleri günlükte hiç bozulmadı.

Oyla 0
Ben akşam dışarı çıkarken MAC’ten kalıcı ürün kombinasyonu yapıyorum. Fondöten + setting spray + pudra üçlüsü ciddi dayanıklılık veriyor. Sadece birkaç saat sonra hafif parlama oluyor ama genel olarak kalıcılığı oldukça iyi.

Oyla 0
Geri
Üst Alt