Vichy Dercos Hassas Saç Derisi Kepek Şampuanı Kaşıntı Yapar mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sinem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sinem

Kayıtlı Üye
Hassas saç derisine sahip olup kepek problemi yaşayan biri olarak ürün seçerken gerçekten çok zorlanıyorum. Her “kepek karşıtı” yazan şampuan bana iyi gelmiyor, hatta çoğu zaman durumu daha kötü hale getiriyor. Bu yüzden Vichy Dercos’un hassas kepek şampuanını almadan önce gerçek kullanıcı yorumlarını okumak istiyorum.

Reklam yazılarına ya da kısa yorumlara pek güvenemiyorum çünkü çoğu yüzeysel oluyor. Benim merak ettiğim şey, ürünü uzun süre kullananların gerçekten ne yaşadığı. Saç derisinde rahatlama mı oldu, yoksa zamanla farklı sorunlar mı çıktı? Özellikle hassas ciltli kişilerde kaşıntı, kızarıklık ya da yanma gibi etkiler yapıp yapmadığı benim için çok önemli.

Saç derim stresle birlikte daha da hassaslaşıyor. Yanlış ürün kullandığımda kepek artıyor ve bu durum psikolojik olarak da rahatsız ediyor. Bu yüzden denemeden önce başkalarının deneyimlerinden faydalanmak istiyorum.

Vichy Dercos hassas kepek şampuanını kullananların genel deneyimleri olumlu mu?

Benim saç derim aşırı hassas ve çoğu şampuana tepki veriyor. Bu ürünü kullanırken kaşıntı yaşamadım, hatta mevcut kaşıntım zamanla azaldı. İlk birkaç yıkamada hafif bir alışma süreci oldu ama sonrasında rahatladı diyebilirim.

Bende tam tersi oldu. İlk hafta sorun yoktu ama düzenli kullanmaya başlayınca saç derimde hafif kaşıntı başladı. Çok şiddetli değildi ama hassas ciltliler dikkatli olmalı. Haftada 2 kullanınca sorun azaldı.

Kaşıntı yapmadı ama tek başına mucize de olmadı. Kepek azaldıkça saç derisi daha sakinleşti. Benim için önemli olan kızarıklık yapmamasıydı, o konuda başarılı buldum.

Hassas saç derimde en az tepki veren kepek şampuanlarından biri oldu. Diğerlerine göre daha yumuşak bir etkisi var. Ama saçta biraz kuruluk yapabiliyor, onu da bakım ürünleriyle dengeledim.

Kaşıntı yapmadı ama yanlış kullanımda yapabilir diye düşünüyorum. Saçta çok bekletince bende hafif gerginlik yaptı. Talimatına uygun kullanınca sorun yaşamadım.

Geri
Üst Alt