Vichy Dercos Kepek Karşıtı Şampuan Kuru Saçları Kurutur mu?

Hilal Ergin

Kayıtlı Üye
Kuru saç yapısına sahip biri olarak kepek problemi yaşamak gerçekten sinir bozucu. Zaten saçlarım nemsiz, uçları kırılmaya meyilli, bir de kepek eklenince ne yapacağımı şaşırıyorum. Piyasadaki çoğu kepek şampuanı saçımı daha da sertleştiriyor, yıkadıktan sonra taramak bile zor oluyor. Bu yüzden yeni bir ürün denemeden önce çok fazla araştırıyorum.

Vichy Dercos Kepek Karşıtı Şampuan’ı uzun zamandır görüyorum. Özellikle dermatolojik olması güven veriyor ama kuru saçlar için ne kadar uygun olduğu konusunda kafam çok karışık. Bazı kullanıcılar kepeği güzel temizlediğini söylüyor, bazıları ise saçlarının saman gibi olduğunu yazmış. Benim saçlarım zaten nemi zor tutuyor, yanlış bir ürünle daha da kurumasından korkuyorum.

Saç derimde zaman zaman gerginlik ve hafif kaşıntı da oluyor. Kepeği azaltırken saçın doğal dengesini tamamen bozmasını istemiyorum. Düzenli kullanıldığında nasıl bir etki yaptığı, özellikle kuru saçlı kişilerde sonuçların ne olduğu benim için çok önemli.

Kuru saç yapısına sahip olanlar için Vichy Dercos kepek şampuanı saçları daha fazla kurutuyor mu?

Benim saçlarım da kuru ve boyalı. Dercos’u kullandığımda kepek ciddi şekilde azaldı ama ilk başlarda saçım biraz sertleşti. Sonrasında saç kremi ekleyince dengeledi. Tek başına kullanınca kuruluk hissi artabiliyor.

Kuru saçlı biri olarak haftada 2 kez kullandım. Kepek geçti ama her yıkamada mutlaka yoğun nemlendirici maske yaptım. Aksi halde saçlarım çok mat duruyordu. Doğru destek ürünlerle kullanılmalı bence.

Bende beklediğimden daha az kuruttu. Muhtemelen saç derim çok kuru olduğu için. Kepek azaldı, kaşıntı da rahatladı. Ama günlük şampuan gibi kullanmak bana göre değil.

Saç uçlarım zaten kuru olduğu için dip odaklı kullandım. O şekilde sorun yaşamadım. Uçlara değdirmemek önemli. Kepek konusunda başarılı ama dikkatli kullanım şart.

Açıkçası biraz kuruttu. Kepeği azalttı ama saçın dokusu sertleşti. Nemlendirici ürünlerle birlikte kullanınca tolere edilebilir hale geldi.

Geri
Üst Alt