Vichy Dercos Kepek Şampuanı Kullananlar Memnun mu? (Yağlı Saçlar)

Hülya Bingöl

Kayıtlı Üye
Uzun süredir yağlı saç derisi ve kepek problemiyle uğraşıyorum. Saçımı sabah yıkasam bile akşama doğru dipleri sönüyor, üstüne bir de beyaz beyaz kepek görünce insan ister istemez rahatsız oluyor. Market şampuanları bende pek işe yaramadı, hatta bazıları kepeği geçici olarak azaltsa da yağlanmayı daha da hızlandırdı. Bu yüzden eczane ürünü denemek istedim ve Vichy Dercos Kepek Şampuanı’nı gözüme kestirdim.

Ama açıkçası kafam çok karışık. Bir yandan “kepeğe birebir” diyenler var, diğer yandan “saçı sertleştirdi, yağlanmayı artırdı” diyen yorumlar okuyorum. Saç derim hassas, yanlış ürün kullandığımda hemen kaşınma ve gerginlik yapıyor. Bu yüzden alıp almamak arasında gidip geliyorum. Düzenli spor yapan biriyim, terleme de cabası. Yani şampuanın gerçekten dengeleyici olması benim için önemli.

Daha önce kullanıp uzun süre deneyimleyen varsa, özellikle yağlı saç tipinde memnun kalınıp kalınmadığını merak ediyorum.

Yağlı saçlara sahip olup Vichy Dercos kepek şampuanını kullananlar gerçekten faydasını gördü mü?

Ben yaklaşık 2 aydır kullanıyorum ve yağlı saçlı biri olarak yazıyorum. İlk hafta saçım biraz daha sert hissettirdi ama kepek gözle görülür şekilde azaldı. Yağlanma konusunda mucize beklememek lazım ama eskiye göre bir tık daha geç yağlanıyor diyebilirim. Haftada 2 kez kullanıyorum, aralarda daha hafif bir şampuanla dönüşümlü yıkıyorum.

Oyla 0
Bende kepek ciddi bir problemdi, özellikle siyah tişört giyemiyordum. Dercos kepeği gerçekten kesti ama her gün kullanınca saçım çok sönük durdu. Sonra dermatoloğumla konuştum, haftada 2 kez kullanmamı önerdi. O şekilde daha dengeli oldu. Yağlı saçlar için tek başına çözüm değil ama kepek konusunda başarılı.

Oyla 0
Açıkçası ben çok memnun kalmadım. Kepek azaldı evet ama saç derim daha çabuk yağlanmaya başladı. Belki benim saç derimle uyuşmadı. Kokusu ve temizleme hissi güzel ama herkes için uygun olmayabilir. Denemek isteyenler küçük boyla başlasın derim.

Oyla 0
Benim saçlarım hem yağlı hem kepekliydi ve yıllardır uğraşıyorum. Dercos’u kullandığımda ilk 10 gün çok iyiydi, sonra etkisi biraz azaldı. Ama bırakınca kepek geri geldi. Yani düzenli kullanınca fayda sağlıyor. Tek başına mucize değil ama piyasadaki çoğu üründen daha iyi.

Oyla 0
Eşim için almıştık, o da yağlı saçlı. Ondan gördüğüm kadarıyla kepeği ciddi anlamda azalttı. Yağlanma tamamen bitmedi ama artmadı da. Doğru kullanım önemli bence. Köpürtüp saçta biraz bekletmeden yıkarsan etkisi olmuyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt