Vichy Dercos Kepek Şampuanı Kuru Saçta Kaşıntıyı Azaltır mı?

Melina Kurt

Kayıtlı Üye
Kuru saç derisiyle birlikte gelen kaşıntı, kepekten bile daha rahatsız edici olabiliyor. Özellikle kış aylarında saç derim iyice geriliyor ve sürekli kaşıma ihtiyacı hissediyorum. Bu durum hem saç sağlığımı hem de günlük konforumu ciddi şekilde etkiliyor.

Vichy Dercos Kepek Şampuanı’nı araştırırken bazıları kaşıntıyı rahatlattığını, bazıları ise kuruluk hissini artırdığını söylemiş. Bu çelişkili yorumlar yüzünden kararsız kaldım. Çünkü kepeği azaltırken kaşıntıyı artıran bir ürün benim için tam bir hayal kırıklığı olur.

Saç derim hassas olduğu için sert içeriklere hemen tepki veriyor. Bu yüzden gerçekten rahatlatıcı etkisi olan bir ürün arıyorum. Uzun süre kullananların deneyimleri benim için çok değerli.

Kuru saç derisinde Vichy Dercos kepek şampuanı kaşıntıyı gerçekten azaltıyor mu?

Bende kaşıntıyı belirgin şekilde azalttı. İlk birkaç kullanımda fark ettim. Kepek azaldıkça saç derim de rahatladı. Ama yine de nemlendirici ürünlerle desteklemek gerekiyor.

Kaşıntı konusunda faydasını gördüm ama saçın tamamında değil, daha çok diplerde. Uçlar kuru kalıyor. Yani saç derisi rahatlıyor ama bakım şart.

Benim kaşıntım stres kaynaklıydı. Dercos biraz rahatlattı ama tamamen geçirmedi. Kepek azalınca kaşıma ihtiyacı da azaldı diyebilirim.

Kuru saç derimde kaşıntıyı azalttı ama her gün kullanınca kuruluk yaptı. Haftada 2 kez kullanınca daha dengeli oldu.

Geri
Üst Alt