Vichy Dercos Kepek Şampuanı Yağlanmayı Artırır mı?

Berna Uslu

Kayıtlı Üye
Yağlı saç derisine sahip olmak başlı başına zor, bir de üstüne kepek eklenince doğru ürünü bulmak daha da zorlaşıyor. Vichy Dercos Kepek Şampuanı’nı uzun zamandır araştırıyorum ama kafama takılan en büyük soru yağlanmayı artırıp artırmadığı. Çünkü daha önce kepek için kullandığım bazı şampuanlar kepeği biraz azaltsa da saçımı ertesi gün yağ içinde bırakıyordu.

Saçımı genelde gün aşırı yıkıyorum. Yanlış şampuan kullandığımda bu süre yarım güne kadar düşüyor. Dercos hakkında okuduğum yorumlar çok karışık. Kimisi “yağlanmayı dengeledi” diyor, kimisi “saçı ağırlaştırdı” diye yazmış. Bu da insanı ister istemez kararsız bırakıyor. Kepeği azaltırken saç derisini daha fazla yağlandırması benim için büyük bir problem olur.

Kullananların deneyimleri benim için çok önemli çünkü herkesin saç derisi farklı tepki veriyor. Özellikle uzun süre kullanıp gözlemleyenlerin yorumlarını merak ediyorum.

Vichy Dercos kepek şampuanı düzenli kullanımda saçın daha çabuk yağlanmasına sebep oluyor mu?

Benim deneyimimde ilk haftalarda yağlanma biraz arttı gibi hissettim ama sonra saç derim alıştı. Şu an eskiye göre fark yok. Kepek ciddi şekilde azaldı. Sanırım saç derisinin dengeye gelmesi biraz zaman alıyor.

Bende maalesef yağlanmayı artırdı. Kepeği azalttı ama saçım sabah yıkasam akşam yağlı görünüyordu. Her saç tipine uymuyor olabilir. Ben bıraktıktan sonra normale döndüm.

Bence kullanım sıklığı çok önemli. Ben her gün kullandığımda saçım ağırlaştı. Haftada 2 kez kullanınca yağlanma sorunu yaşamadım. Dercos’u tedavi gibi düşünmek lazım, günlük şampuan gibi değil.

Yağlanma konusunda nötr diyebilirim. Ne artırdı ne azalttı. Ama kepek konusunda gerçekten etkiliydi. O yüzden dönüşümlü kullanarak devam ediyorum.

Saç derim çok yağlı. Dercos tek başına yağlanmayı çözmedi ama artırmadı da. En azından kepek gittiği için psikolojik olarak rahatladım.

Geri
Üst Alt