Vichy Dercos Mineral Soft Saçı Sertleştirir mi?

Nur Önder

Kayıtlı Üye
Nazik olarak tanıtılan şampuanlarda bile bazen beklenmedik şekilde saçta sertlik oluşabiliyor. Bu yüzden Vichy Dercos Mineral Soft şampuanı araştırırken aklıma takılan ilk sorulardan biri saçımı sertleştirip sertleştirmeyeceği oldu. Çünkü saçlarım ince telli ve yanlış ürün kullandığımda hemen matlaşma ve sertlik hissi ortaya çıkıyor.

Daha önce “soft” ya da “hassas” etiketli bazı şampuanlar kullandım ama bir kısmı saçımı temizlerken doğal yumuşaklığını tamamen aldı. Bu da saçımı şekillendirmeyi zorlaştırdı. Mineral Soft’un gerçekten yumuşak bir temizlik sunup sunmadığını, uzun vadede saçın dokusunu bozup bozmadığını merak ediyorum.

Özellikle her gün ya da gün aşırı kullananların deneyimleri benim için çok önemli. İlk yıkamadaki his değil, birkaç hafta sonra saçta oluşan değişim benim kararımı belirleyecek.

Vichy Dercos Mineral Soft şampuan düzenli kullanımda saçta sertlik ya da matlık yapıyor mu?

Ben yaklaşık 1,5 aydır kullanıyorum. Saçımda sertlik yapmadı, aksine daha yumuşak hissettirdi. Saç kremi kullanmadan bile tararken zorlanmadım. Günlük kullanımda da sertleşme yaşamadım.

İlk yıkamalarda saçım biraz daha tok hissetti ama bu sertlik şeklinde değildi. Zamanla saçım alıştı ve yumuşaklığı korundu. Ben olumsuz bir durum yaşamadım.

Saçı sertleştirmiyor ama klasik nemlendirici şampuanlar gibi aşırı yumuşak da yapmıyor. Daha doğal bir his bırakıyor. Bu yönüyle dengeli buldum.

Saç uçlarım kuru olduğu için sertlikten korkuyordum ama Mineral Soft ile böyle bir sorun yaşamadım. Uçlara bakım ürünü ekleyince sonuç daha da iyi oldu.

Uzun vadede kullandım ve saçımda matlaşma ya da sertlik olmadı. Hassas saç derisi olanlar için güvenli bir seçenek.

Geri
Üst Alt