Vichy Dercos Oil Control Şampuan Saçı Kurutur mu?

Nehir Aksoy

Kayıtlı Üye
Yağlı saç derisine sahip olsam da saç tellerim aslında çok dayanıklı değil. Bu yüzden yağ kontrolü iddiası olan şampuanları denerken en çok korktuğum şey saçın aşırı kuruması oluyor. Daha önce kullandığım bazı “oil control” şampuanlar saçımı yağdan arındırayım derken saman gibi yapmıştı. Bu yüzden Vichy Dercos Oil Control şampuanı almayı düşünürken ciddi tereddüt yaşıyorum.

Saç derim çabuk yağlanıyor ama uçlarım zaman zaman kuru ve kırılmaya müsait. Eğer şampuan saçın tamamını fazla kurutursa bu sefer farklı bir problemle uğraşmak zorunda kalacağım. Yağlanmayı dengelemek isterken saçın doğal nemini tamamen kaybetmesini istemiyorum.

Kullananların özellikle uzun süreli deneyimleri benim için önemli. İlk yıkamada değil, birkaç haftalık kullanım sonrası saçta nasıl bir his bıraktığını öğrenmek istiyorum. Yağlı saçlar için formüle edilmiş olsa da kuruluk yapıp yapmadığı konusunda gerçek kullanıcı görüşlerine ihtiyacım var.

Vichy Dercos Oil Control şampuan düzenli kullanımda saçı belirgin şekilde kurutuyor mu?

Benim saçlarım yağlı ama uçlarım kuru. Şampuanı tek başına kullandığımda uçlarda biraz kuruluk hissettim. Saç kremiyle birlikte kullanınca bu sorun kalmadı. Diplerde ise aşırı bir kurutma yapmadı.

İlk haftalarda saçım biraz sertleşti gibi hissettim ama sonrasında alıştı. Şu an saçım ne aşırı kuru ne de yağlı. Dengeli kullanıldığında sorun yaratmıyor.

Saç derisini iyi arındırıyor ama saç tellerini tamamen kurutmuyor. Ancak her gün kullanınca kuruluk hissi artabiliyor. Gün aşırı kullanım daha iyi oldu.

Bende uçlarda kuruluk yaptı ama yağlı saç derisi için normal olduğunu düşünüyorum. Nemlendirici bir bakım ürünüyle dengelemek gerekiyor.

Saçımı kurutmadı ama klasik nemlendirici şampuanlar gibi yumuşak da yapmıyor. Daha temiz ve hafif bir his bırakıyor.

Geri
Üst Alt