Vücut Bakım Ürünleri Gerçekten Fark Yaratıyor Mu?

Gamze Ersoy

Kayıtlı Üye
Vücut bakım ürünleriyle ilgili kafam uzun zamandır karışık. Duş jelleri, peelingler, kremler, yağlar derken ortada kocaman bir ürün dünyası var ama hepsi gerçekten işe yarıyor mu emin olamıyorum. Bazı dönemler düzenli kullanıyorum ve cildim daha yumuşak, daha bakımlı duruyor gibi geliyor. Sonra bir süre aksatıyorum, açıkçası büyük bir fark yokmuş gibi hissediyorum. Bu da “Acaba psikolojik mi?” sorusunu aklıma getiriyor.

Özellikle fiyatlar arttıkça insan daha çok sorguluyor. Uygun fiyatlı bir kremle pahalı bir ürün arasında gerçekten fark var mı, yoksa hepsi nemlendirme işini benzer şekilde mi yapıyor bilmiyorum. Sosyal medyada övülen ürünleri denediğimde bazen hiçbir şey hissetmiyorum, bazen de beklediğim etkiyi alamıyorum. Bu da vücut bakımını ciddiye alıp almama konusunda beni kararsız bırakıyor.

Bir yandan da yaş ilerledikçe cildin daha fazla bakıma ihtiyaç duyduğunu söylüyorlar. Kuruluk, matlık, elastikiyet kaybı gibi şeyler vücutta daha belirgin oluyor. Belki de fark hemen değil, uzun vadede ortaya çıkıyordur. Bu yüzden deneyim yaşayanların gerçek yorumları benim için daha anlamlı.

Vücut bakım ürünlerini düzenli kullanmanın gerçekten gözle görülür bir faydası oluyor mu, yoksa temel bakım yeterli mi?

Ben uzun süre “Hepsi aynı” diye düşündüm ama düzenli kullanmaya başlayınca farkı gördüm. Özellikle nemlendirici ve peeling birlikte olunca cildim daha pürüzsüz ve canlı duruyor. Bence etki kısa vadede değil, süreklilikle ortaya çıkıyor.

Oyla 0
Bence mucize beklememek lazım. Vücut bakım ürünleri tek başına her şeyi çözmüyor ama düzenli kullanıldığında cildin genel durumunu iyileştiriyor. Kuruluk ve kaşıntı gibi sorunlar bende belirgin şekilde azaldı.

Oyla 0
Ben farkı bıraktığımda anladım. Bir süre düzenli kullandıktan sonra ara verince cildim hemen matlaştı ve kurudu. O zaman ürünlerin aslında işe yaradığını fark ettim. Sessizce etki ediyorlar.

Oyla 0
Fiyat konusuna çok takılmıyorum artık. Pahalı ürün her zaman daha iyi olmuyor. İçeriği temiz ve düzenli kullandığım ürünler bana yeterli geliyor. Önemli olan alışkanlık haline getirmek.

Oyla 0
Ben vücut bakımını yüz kadar detaylı yapmıyorum ama tamamen de boşlamıyorum. Temel ürünleri düzenli kullandığımda cildimin daha sağlıklı göründüğünü net fark ediyorum.

Oyla 0
Geri
Üst Alt