Vücut Çatlakları İçin Etkili Bir Yöntem Var Mı?

Cemre Cankaya

Kayıtlı Üye
Vücut çatlakları benim için uzun zamandır hassas bir konu. Özellikle bacaklarımda ve kalça bölgemde oluşan çatlakları ilk fark ettiğimde çok önemsememiştim ama zamanla daha belirgin hale geldiler. Kilo alıp verme dönemlerim oldu, belki ondan, belki de cildimin yapısından… Sebebini az çok tahmin ediyorum ama iş çözüm kısmına gelince kafam tamamen karışıyor.

Piyasada çatlaklar için o kadar çok ürün var ki hangisi gerçekten işe yarıyor, hangisi sadece umut satıyor ayırt etmek zor. Bir dönem düzenli yağ kullandım, cildim yumuşadı ama çatlakların görünümünde büyük bir fark görmedim. Sonra kremler denedim, masaj yaptım, bir süre umutlandım ama sonuçlar hep sınırlı kaldı. Bu da ister istemez “Acaba çok mu geç kaldım?” sorusunu düşündürüyor.

Bazıları çatlakların tamamen geçmeyeceğini, sadece görünümünün azalacağını söylüyor. Buna da razıyım aslında, yeter ki biraz daha az belli olsunlar. Gerçekten işe yarayan bir yöntem varsa, sabırla uygulamaya hazırım. Ama boşuna zaman ve para harcamak da istemiyorum. Deneyimle sabit, gerçekten fark yaratan şeyleri duymak istiyorum.

Vücut çatlaklarının görünümünü azaltmak için gerçekten etkili olan bir yöntem ya da alışkanlık var mı?

Ben de çatlaklarla çok uğraştım ve şunu kabullendim: Tamamen yok olmuyorlar. Ama düzenli nemlendirme ve masaj görünümü gerçekten yumuşatıyor. Özellikle duş sonrası yağla masaj yaptığımda zamanla renkleri biraz açıldı.

Oyla 0
Bende en çok fark yaratan şey düzenli bakım oldu. Arada bir sürmekle hiçbir şey değişmiyor ama aylarca aksatmadan devam edince cilt daha pürüzsüz duruyor. Çatlaklar hâlâ var ama eskisi kadar göze batmıyor.

Oyla 0
Dermatoloğum çatlakların erken dönemdeyken daha iyi toparladığını söylemişti. Ben mor-kırmızı dönemdeyken bakım yapmaya başladım ve gerçekten fark etti. Beyazlamış olanlarda ise beklentiyi düşük tutmak gerekiyor.

Oyla 0
Ben evde yapılan peeling ve ardından yoğun nemlendirme kombinasyonundan fayda gördüm. Cilt daha canlı olunca çatlaklar da daha az dikkat çekiyor. Tamamen geçmedi ama görüntü yumuşadı.

Oyla 0
Bence en önemli şey kendimize karşı gerçekçi olmak. Çatlaklar çok yaygın ve çoğu kadında var. Bakım görünümünü azaltıyor ama mucize beklememek lazım. Bu bakış açısıyla ilerlemek daha iyi hissettiriyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt