Vücut İçin Güneş Koruyucu Seçerken Nelere Dikkat Ediyorsunuz?

Dilek Şahinoğlu

Kayıtlı Üye
Güneşe çıkarken yüzüme her zaman koruyucu sürerdim ama vücut için açıkçası çok da önemsemezdim. Geçen yaz tatilinde bacaklarım fena yandı, hem acı hem de pullanma yaşadım. O zaman anladım ki vücut için güneş kremi hafife alınmamalı. Ama her krem aynı değil; bazıları çok yoğun, yapış yapış oluyor ve beyaz iz bırakıyor.

Şu an su bazlı, hafif yapılı ama yüksek SPF içeren bir ürün kullanıyorum. Cilde sürdüğümde hemen emiliyor ve yağlı his bırakmıyor. Fakat hâlâ ideal ürünü bulduğumu düşünmüyorum.

Sizce vücut güneş koruyucusu seçerken en çok neye dikkat etmek gerekiyor?

Vücut için güneş kremi seçerken önceki yazlarda hep “yüksek SPF yeterlidir” diye düşünürdüm ama meğer formülasyon daha da önemliymiş. Özellikle alkolsüz, suya dayanıklı ve non-comedogenic olanlar cildimde çok daha iyi sonuç verdi. Ayrıca sprey formdaki ürünler hızlı sürülüyor ama çoğu zaman homojen dağılmıyor. Şimdi sadece losyon formda ürünleri tercih ediyorum.

Oyla 0
Benim cildim karma ama vücut bölgem güneşte çok çabuk yanıyor. Geçen sene tatilde kol bölgem güneşten kabarcık yaptı. Dermatoloğum “parfümsüz ve mineral filtreli bir güneş koruyucu” kullanmamı önerdi. O günden beri çinko oksit içerikli ürünlere geçtim. Kalın yapılı ama çok iyi koruyor.

Oyla 0
Vücut güneş kremi alırken en çok dikkat ettiğim şey yapışkanlık hissi olmaması. Bazı ürünler ciltte o kadar ağır kalıyor ki terleyince adeta eriyor. Ben daha çok su bazlı ürünleri tercih ediyorum. Ayrıca suya girdikten sonra tekrar sürmeyi asla unutmuyorum, aksi halde ciltte kızarıklık kaçınılmaz.

Oyla 0
Geri
Üst Alt