Vücut Losyonu mu Body Butter mı Daha İyi Nemlendiriyor?

Selin Aydın

Kayıtlı Üye
Cilt bakımında en çok kararsız kaldığım konu kesinlikle losyon mu yoksa body butter mı kullanmam gerektiği. Cildim kışın aşırı kuru, yazınsa daha dengeli. Losyonlar kolay emiliyor ama nem etkisi kısa sürüyor. Body butter ise yoğun yapılı olduğu için güzel nemlendiriyor fakat bazen çok ağır geliyor. Özellikle yazın kullanınca sanki cilt nefes alamıyormuş gibi hissediyorum.

Duştan sonra genelde losyon sürüyorum ama sabaha kadar etkisini kaybediyor. Body butter kullandığımda ise cilt yumuşacık oluyor ama biraz yapışkan his kalıyor. Gerçekten hangisi daha etkili nemlendiriyor anlamadım. Birçok kişi “cilt tipine göre değişir” diyor ama hangisinin hangi cilt tipine uygun olduğunu da karıştırıyorum.

Bir arkadaşım “kışın body butter, yazın losyon kullan” dedi, sanırım mantıklı. Ama bu kadar ürün arasında doğru olanı bulmak yine de kolay değil.

Siz ne düşünüyorsunuz, vücut losyonu mu body butter mı daha iyi nemlendiriyor?

Ben kışın body butter, yazın losyon kullanıyorum. Soğuk havalarda yoğun nem şart, yazınsa hafif formüller daha konforlu oluyor. The Body Shop’un shea serisi bu konuda harika.

Oyla 0
Body butter cildi daha uzun süre nemli tutuyor. Özellikle kuru bölgelerde fark çok belirgin. Ben duştan sonra uyguluyorum, sabaha kadar yumuşak kalıyor. Yazın ise losyona geçiyorum.

Oyla 0
Benim cildim yağlıya dönük olduğu için losyon bana daha uygun. Hafif yapısı sayesinde terletmiyor. Yine de haftada bir body butter kullanmak cildin dengesini koruyor.

Oyla 0
Kışın kesinlikle body butter. Hatta uyumadan önce kalın bir tabaka halinde sürüyorum. Sabah cilt pamuk gibi oluyor. Yazınsa vücut sütleri daha iyi hissettiriyor.

Oyla 0
Cildin ihtiyacına göre ikisi de gerekli. Günlük bakımda losyon, yoğun bakımda body butter. Ben karıştırıp kullanıyorum, hem hafif hem kalıcı nem sağlıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt