Wax Kullanırken Saç Dökülmesini Nasıl Engelliyorsunuz?

Cihan Öztürk

Kayıtlı Üye
Bir süredir saç şekillendirmede wax kullanıyorum ama aklımın bir köşesinde hep aynı soru var: “Acaba dökülme yapıyor mu?”
Saç ektirdiğimden beri ürün seçiminde çok daha dikkatliyim. Özellikle sabitleyici ürünlerin saç köklerini kapattığını, oksijen alımını azalttığını sık sık duyuyorum.
Her sabah az miktarda wax sürüyorum, gün sonunda mutlaka yıkıyorum ama yine de tedirginim.

Bazı ürünlerde alkol, parfüm, hatta silikon bile var. Saç derim hassas olduğu için bazen kaşıntı oluyor. Su bazlı, doğal içerikli ürünlerin daha güvenli olduğu söyleniyor ama piyasada neye güveneceğini şaşırıyor insan.

Bazı arkadaşlar “saç kökünü değil, sadece uçları kapla” diyor, bazıları “haftada birkaç kezden fazla kullanma” diye uyarıyor. Gerçekten saç dökülmesini minimumda tutmanın pratik bir yolu var mı?

👉 Siz wax kullanırken saç dökülmesini nasıl önlüyorsunuz, işe yarayan özel bir yönteminiz var mı?

Saç dökülmesini engellemek için en etkili şey temizlik. Wax ne kadar doğal olursa olsun, gün sonunda saçta kalmamalı. Ben akşamları ılık suyla duruluyorum, haftada 2 kez de arındırıcı şampuan kullanıyorum. Ayrıca saç köklerini beslemek için biotin takviyesi alıyorum. Bu sayede 1 yıldır wax kullanıyorum ama dökülme yaşamadım. Temizlik en kritik nokta.

Oyla 0
Wax’ı saça değil, sadece uç kısımlara uygulamak fark yaratıyor. Köklerle temas etmeyince tıkanma riski azalıyor. Ben bu yöntemi 6 aydır uyguluyorum ve dökülme yaşamadım. Ayrıca her hafta bir gün saçımı tamamen dinlendiriyorum, hiçbir ürün sürmüyorum. Bu küçük molalar saçın kendini yenilemesini sağlıyor. Dengeyi kurmak her şeyden önemli.

Oyla 0
Fön veya ısı ile birlikte wax kullanmak saç köklerine daha fazla baskı yapıyor. Ben artık wax sürdüğüm günlerde ısıdan uzak duruyorum. Ayrıca Urban Care Men Styling Wax kullanıyorum, içeriği temiz. Paraben, silikon ve alkol içermediği için saç derim rahatladı. Dökülmeyi tamamen durdurmak zor ama en aza indirmek mümkün.

Oyla 0
Wax sonrası bakım rutini şart. Ürünü kullandıktan sonra akşam saçımı arındırıcı şampuanla yıkayıp ardından nemlendirici tonik uyguluyorum. Bu şekilde gözenekler tıkanmıyor. Morfose Ossion Matte Wax kullanıyorum; hem mat duruyor hem de kolay temizleniyor. Dökülmeyi azaltmak istiyorsan düzenli temizlik, doğru ürün ve sabır üçlüsünü aksatma.

Oyla 0
Dökülmenin en büyük nedeni aslında yanlış uygulama. Wax’ı bastırarak sürmek kökleri zedeliyor. Ben parmak uçlarımla hafifçe dağıtıyorum. Ayrıca saç derisine masaj yaparak kan dolaşımını artırmak da çok işe yarıyor. Günde bir kez uygulama yeterli, fazlası gözenekleri tıkar. Düzenli bakım yapıldığında wax dökülme nedeni olmaktan çıkıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt