Yağlı Saçlara Kepek Şampuanı Kullanmak Saçı Daha Mı Yağlandırıyor?

Cansu Demir

Kayıtlı Üye
Yağlı saç derisine sahibim ve uzun süredir kepek problemiyle uğraşıyorum. Doğal olarak çözüm olarak kepek şampuanlarına yöneldim ama kullandıkça saçımın daha çabuk yağlandığını fark etmeye başladım. İlk günler kepek biraz azalıyor gibi oluyor ama birkaç yıkama sonra diplerim sanki eskisinden de hızlı yağlanıyor.

Bu yüzden kafam çok karıştı. Kepek için kullanıyorum ama yağlanma artıyor, yağlanma için değiştirdiğimde ise kepek geri geliyor. Kepek şampuanlarının saç derisini fazla kurutup, saçın bunu dengelemek için daha çok yağ ürettiğini düşünenler var. Ama kullanmazsam da kepek görüntüsü beni rahatsız ediyor.

Bir süre tamamen bırakmayı denedim ama bu sefer kaşıntı arttı. Sürekli ürün değiştirince de saç derim iyice şaşırmış gibi hissediyorum. Ne zaman, ne sıklıkta ve nasıl kullanılması gerektiğini tam olarak ayarlayamıyorum. Açıkçası saçımı daha iyi yapmak isterken daha kötü hale getirmekten korkuyorum.

Yağlı saç derisine sahip biri kepek şampuanını nasıl kullanmalı ki saç daha fazla yağlanmasın ve kepek de kontrol altına alınsın?

Evet, yanlış kullanıldığında gerçekten yağlandırabiliyor. Kepek şampuanları genelde güçlü içerikli oluyor. Ben haftada sadece 1 kez kullanıyorum, diğer yıkamalarda yağlı saçlar için nazik bir şampuan kullanıyorum. Bu dengeyi kurduktan sonra yağlanma azaldı.

Oyla 0
Benim hatam kepek şampuanını saçımın tamamına yaymaktı. Sonradan öğrendim ki sadece saç derisine uygulanmalı. Uçlara gelince saç hem ağırlaşıyor hem daha çabuk yağlı görünüyor. Bu ayrımı yapmak çok fark ettirdi.

Oyla 0
Kepek şampuanını kullandıktan sonra saç derisini iyice durulamak çok önemli. Ben aceleyle duruladığımda saçım daha çabuk yağlanıyordu. Bir de mutlaka 2–3 dakika bekletmek gerekiyormuş, ben bunu sonradan öğrendim.

Oyla 0
Bende kepek şampuanı tek başına yetmedi. Dermatolog yağlı saç derisi için dengeleyici bir bakım ürünü de ekledi. Kepek şampuanını tedavi gibi düşünmek lazım, sürekli bakım ürünü gibi değil.

Oyla 0
Doktorum kepek şampuanını haftada 1 kez, gerekirse 2 kez kullanmamı söyledi. Diğer günler ise saç derisini yormayan bir şampuan önerdi. Bu şekilde saçım hem daha geç yağlanmaya başladı hem kepek kontrol altına alındı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt