Yağlı Saçlarda Kepek Beyaz Değil Sarı Oluyorsa Anlamı Ne?

Yasemin Akay

Kayıtlı Üye
Kepek denince hep beyaz, ince ince dökülen şeyler düşünürdüm ama benim saç derimdeki kepekler bazen sarımsı renkte oluyor. Üstelik saçım yağlandıkça bu sarı kepekler daha belirgin hale geliyor. Bu durum beni biraz endişelendiriyor çünkü klasik kepekten farklı gibi duruyor.

Sarımsı kepekler saç derisine daha yapışık oluyor ve dökülmesi de zor. Saçımı yıkadıktan sonra azalıyor ama tamamen kaybolmuyor. Bu rengin yağla mı alakalı olduğu yoksa başka bir soruna mı işaret ettiği konusunda kafam karışık.

Bu tür kepeği yaşayanların ne öğrendiğini merak ediyorum.

Yağlı saçlarda kepeğin sarı renkte olması ne anlama geliyor?

Sarı kepek genelde yağlı kepek olarak adlandırılıyor. Yağla karıştığı için beyaz değil, sarımsı bir renk alıyor. Bende de böyleydi ve kepek şampuanıyla kontrol altına alabildim.

Oyla 0
Bu tip kepek saç derisine daha yapışık oluyor. Kuru kepek gibi dökülmüyor. O yüzden temizlemesi daha zor ve daha rahatsız edici duruyor.

Oyla 0
Sarı kepek genelde seboreik dermatitle ilişkilendiriliyor. Ben bu şekildeyken dermatoloğa gittim ve medikal şampuan kullandım, ciddi rahatlama oldu.

Oyla 0
Yağlı saç derisi mantar için uygun ortam oluşturuyor. Bu da sarı, yağlı kepeğe neden olabiliyor. Yağlanma azaldıkça kepek de açılıyor.

Oyla 0
Beyaz kepekten farklı olarak bu tür kepek genelde kaşıntıyla birlikte geliyor. Benim için en belirgin fark buydu.

Oyla 0
Geri
Üst Alt