Yağlı Saçlarda Kepek Neden Mevsimsel Olarak Artıyor?

Cansu Demir

Kayıtlı Üye
Dikkat ettiğim bir şey var: kepek sorunum özellikle sonbahar ve kış aylarında belirgin şekilde artıyor. Yazın daha az yaşarken, havalar soğuyunca saç derim hem daha yağlı hem de daha kepekli oluyor. Bu mevsimsel değişimin nedenini tam olarak anlayamıyorum.

Kışın daha sıcak suyla yıkamak, bere takmak, saçın daha az hava alması gibi faktörler etkili olabilir diye düşünüyorum. Ama yazın da terleme oluyor, buna rağmen kepek neden daha az oluyor, bu da kafamı karıştırıyor.

Bu durumun sadece bende mi olduğunu yoksa yaygın bir şey mi olduğunu merak ediyorum.

Yağlı saçlarda kepeğin mevsim geçişlerinde ve kış aylarında artmasının nedeni ne olabilir?

Kışın saç derisi daha az hava alıyor. Bere ve kapalı ortamlar saç derisini nemli ve yağlı bırakıyor, bu da kepeği artırıyor. Bende kesinlikle bu şekilde.

Oyla 0
Soğuk havalarda daha sıcak suyla saç yıkıyoruz. Bu da saç derisini kurutup daha fazla yağ üretmesine neden oluyor. Sonuç olarak kepek artıyor.

Oyla 0
Yazın güneş ve deniz saç derisini biraz baskılıyor olabilir. Kışın bu etki olmayınca kepek daha rahat ortaya çıkıyor gibi geliyor bana.

Oyla 0
Mevsim geçişlerinde stres ve bağışıklık da etkileniyor. Bu da saç derisinin dengesini bozabiliyor. Kepeğin artması bana göre bununla da ilgili.

Oyla 0
Kışın saç bakım rutinim değişiyor. Daha az yıkıyorum, daha kalın ürünler kullanıyorum. Bunlar da kepeği artırabiliyor. Rutin değişikliği önemli bir etken.

Oyla 0
Geri
Üst Alt