Yağlı Saçlarda Kepek Şampuanı Kullanmak Sorunu Azaltır mı?

Şirin Aktaş

Kayıtlı Üye
Yağlı saçlarım olduğu için kepek şampuanı kullanmaya çekiniyorum. Çünkü bazı kepek şampuanları saçımı çok sertleştiriyor ve sanki yağlanmayı daha da artırıyor gibi hissediyorum. Ama kepeği de kontrol altına almak istiyorum. Bu yüzden yağlı saçlarda kepek şampuanı kullanmak gerçekten doğru mu emin olamıyorum.

Bazı şampuanlar “kepek karşıtı” ama “yağlı saçlar için” diye özellikle belirtilmiyor. Bu da kafamı karıştırıyor. Yanlış ürün kullanıp saç derimi daha da bozmak istemiyorum.

Yağlı saçlarda kepek şampuanı kullanmak gerçekten kepeği azaltır mı yoksa yağlanmayı artırır mı?

Ben yağlı saçlar için özel formüle edilmiş kepek şampuanlarını kullandım ve faydasını gördüm. Ama klasik kepek şampuanları saçımı çok sertleştirdi, yağlanmayı artırdı.

Oyla 0
Kepek şampuanını her yıkamada değil, haftada 2 kez kullanmak bence daha mantıklı. Ben bu şekilde hem kepeği kontrol altına aldım hem de yağlanma çok artmadı.

Oyla 0
Kepek şampuanını sadece saç derisine uygulayıp boylara normal şampuan kullanmak iyi bir çözüm oldu benim için.

Oyla 0
Yanlış kepek şampuanı yağlı saçlarda gerçekten durumu kötüleştirebiliyor. İçeriği hafif olanlar tercih edilmeli.

Oyla 0
Geri
Üst Alt