Yağlı Saçlarda Kepek Tam Geçmese De Kontrol Altına Alınabilir mi?

Serpil Çakmak

Kayıtlı Üye
Kepek sorunu yaşayan birçok kişi gibi ben de tamamen geçmesini bekliyordum. Ama zamanla fark ettim ki bazı dönemlerde kepek azalıyor, bazı dönemlerde tekrar artıyor. Bu da bana kepeğin tamamen yok edilmesi zor bir sorun olabileceğini düşündürdü.

Bu yüzden artık beklentimi değiştirdim. Tamamen geçmese bile kontrol altına almak mümkün mü, yoksa kepekle sürekli mücadele mi etmek gerekiyor, bunu merak ediyorum.

Yağlı saçlarda kepek tamamen geçmese bile uzun vadede kontrol altına alınabilir mi?

Bence kontrol altına almak kesinlikle mümkün. Ben kepeği tamamen yok edemedim ama doğru rutinle aylarca görünmez hale getirebiliyorum.

Oyla 0
Kontrol için sabır şart. Birkaç yıkamada sonuç beklemek hayal kırıklığı yaratıyor. Ben 1–2 ay sonra farkı net gördüm.

Oyla 0
Stresli dönemlerde kepek tekrar çıkıyor ama artık ne yapmam gerektiğini biliyorum. Bu da sorunu yönetilebilir hale getiriyor.

Oyla 0
Kepeği düşman gibi görmek yerine saç derisinin verdiği bir sinyal olarak görmek lazım. Bu bakış açısıyla kontrol etmek daha kolay oluyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt