Yanak Dolgusu Sonrası Şişlik Ne Zaman Geçer, İyileşme Süreci Nasıldır?

Zeynep Doğan

Kayıtlı Üye
Yanak dolgusu yaptıran herkesin ilk söylediği şey “biraz şişlik oluyor ama geçiyor.” Bu “biraz” kısmı beni korkutuyor açıkçası. Çünkü işe dönmem gerekiyor ve günlerce yüzüm şiş kalmasın istiyorum.

Doktorlar genelde işlem sonrası hafif ödemin 2–3 gün içinde azaldığını, tam oturmanın ise 1 hafta sürdüğünü söylüyor. Bazı ciltler hassas olunca morarma da olabiliyormuş. Benim cildim ince olduğu için bu kısımda biraz tedirginim.

Yine de genel yorumlar rahatlatıcı. Çoğu kişi “ilk gün aynaya bakınca panik oldum ama sonra harika oturdu” diyor. Sanırım sabırlı olmak gerekiyor.

Soğuk kompres, bol su içmek ve yüzü fazla ellememek iyileşmeyi hızlandırıyormuş. Benim için en büyük mesele doğal görünüm, ama şişliğin geçmesi de moral açısından önemli.

Sizce bu süreç çok zorlayıcı mı, yanak dolgusu sonrası ne kadar sürede yüz normale dönüyor?

Ben ilk gün aynaya bakınca korktum ama üçüncü gün şişlik ciddi oranda indi. Beşinci gün tamamen normaldi. Buz kompres ve bol su işe yarıyor, endişelenecek kadar uzun sürmüyor.

Oyla 0
Yanak dolgusundan sonra hafif şişlik ve hassasiyet normal. Benimki 4 günde geçti. İlk 24 saat yüzüne dokunmamak, sıcaktan uzak durmak çok fark ettiriyor.

Oyla 0
Benim şişliğim iki günde geçti. Cilt yapısına göre değişiyor ama genelde kısa sürüyor. Doktorum soğuk kompres önerdi, anında rahatlama sağladı. Bir hafta sonra yüz tamamen oturdu.

Oyla 0
Çözüm
İlk gün ödem biraz moral bozuyor ama çok kısa sürüyor. Ben üçüncü gün işe döndüm. Dolgu oturdukça yüz daha doğal hale geliyor, paniğe gerek yok.

Oyla 0
İlk gece hafif şişlik ve yanma hissi vardı, ertesi gün azaldı. Bir haftada yüzüm tam oturdu. Bence toparlanma süreci çok kolay, doğru bakım yeterli.

Oyla 0
Geri
Üst Alt