Yanak Dolgusu Kimlere Uygulanır, Her Yüze Uygun Mu?

Gülcan Yıldız

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda aynaya baktığımda yüzümün daha yorgun göründüğünü fark ettim. Özellikle yanak kısmım sanki çökmüş gibi duruyor. Arkadaşlarım “yanak dolgusu yaptırsana” deyince araştırmaya başladım. İlk başta estetik bir müdahaleden çok uzak duruyordum ama fotoğraflara bakınca farkın ne kadar doğal ve belirgin olduğunu gördüm.

Yine de aklımda birçok soru var. Herkes yaptırabilir mi mesela? Her yüz tipine uygun mu, yoksa bazılarına fazla mı durur? Doktorların çoğu “hacim kaybı yaşayan, yüz hatlarını dengelemek isteyen kişiler için uygun” diyor. Ama yüzü zaten dolgun olan birine yapılırsa abartılı bir ifade yaratabiliyormuş.

Yani her yüzün ihtiyacı farklı. Kimine çok az dokunuş yeterken kimine belirgin bir dolgu gerekiyor. Benim endişem, ifademin değişmesi. Çünkü en çok duyduğum şikayet şu: “Fotoğraflarda ben gibi durmuyorum.”

Yanak dolgusu yüzü gerçekten güzelleştiriyor ama sanırım doktor seçimi her şeyden önemli.

Sizce bu işlem herkese yakışır mı, yoksa bazı yüz tipleri için gereksiz mi olur?

Benim elmacık kemiklerim belirgindi ama yanak kısmım çökmüştü. Dolgu yaptırınca yüzüm daha dengeli göründü. Her yüze uygun değil, az miktarla doğal duruyor. Doktorun estetik gözü çok önemli.

Oyla 0
Yanak dolgusu yüz şekline göre planlanmalı. Herkeste aynı sonuç olmaz. Ben az miktarda yaptırdım, yüzüm toparlandı ama ifadem değişmedi. Uygun kişiye doğru oranda yapılınca harika duruyor.

Oyla 0
Yanak dolgusu genelde yanak hacmi azalmış, yüzü yorgun görünen kişilerde çok etkili. Dolgun yüzlü biri yaptırırsa abartılı durabilir. İyi bir hekim yüz analizine göre karar verir.

Oyla 0
Çözüm
Bence herkesin yüz oranı farklı, kopya işlemler doğal durmuyor. Doktorun yüz simetrine uygun çalışması çok önemli. Fazlası ifadenin sıcaklığını alıyor.

Oyla 0
Benim yüzüm inceydi, dolgu sonrası daha canlı görünüyorum. Aşırıya kaçmazsan gerçekten doğal duruyor. İnce hatlı yüzlerde bile dikkatli yapıldığında fark ediyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt