Yıpranmış Saçlar İçin Hangi Rutini Uyguluyorsunuz?

Leyla Demirci

Kayıtlı Üye
Saçımın yıprandığını fark ettiğimde bunu tek bir şeye bağlayamadım. Boya var, ısı var, yanlış ürünler var… Hepsi biraz katkı sağlamış gibi. Şu an geldiğim noktada saçım tamamen kötü durumda değil ama eski sağlığından da uzak. En çok zorlayan şey ise yıpranmış saç için “ne yapılmaması gerektiğini” biliyor olmama rağmen “ne yapılmalı” kısmının net olmaması.

Bir süre her önerileni denedim. Onarıcı diye geçen ürünler, yoğun maskeler, yağlar… Ama saçım bazen toparlanacağına daha da sertleşti. O noktada fark ettim ki yıpranmış saç için bakım yapmak ile saçı ürünle boğmak arasında ince bir çizgi var. O çizgiyi geçince saç tepki veriyor.

Şimdi daha temkinliyim. Daha az ama düzenli bakım yapmaya çalışıyorum. Ama hâlâ kafamda soru işaretleri var. Yıpranmış saç tamamen toparlanır mı, yoksa sadece daha iyi bir hale mi getirilir? Gerçekçi beklenti nedir, bunu bilmek istiyorum.

Bu süreci yaşayanların neler yaptığını, nelerin gerçekten işe yaradığını duymak bana daha yol gösterici geliyor.

Yıpranmış saçlar için uyguladığınız bakım rutini nelerden oluşuyor, gerçekten toparlanma gördünüz mü?

Yıpranmış saçta en çok işe yarayan şey bence müdahaleyi azaltmak oldu. Isıyı düşürdüm, saçımı daha nazik taramaya başladım. Ürünlerden çok alışkanlıkları değiştirmek fark yarattı.

Oyla 0
Bakım yaparken sabit bir düzen kurmak önemli. Sürekli ürün değiştirdikçe saçın tepkisi de değişiyor. Aynı rutine bir süre sadık kalınca saç daha sakinleşiyor.

Oyla 0
Ben yıpranmış saç için çok yoğun ürünler yerine daha dengeli bir rutin seçtim. Dove Intensive Repair Şampuan ve haftada bir maske bana yeterli oldu. Fazlası saçıma sertlik yaptı.

Oyla 0
Yıpranmış saç tamamen eski haline dönmedi ama daha yönetilebilir hale geldi. Kırıklar azaldı, saç daha esnek oldu. Bu da benim için yeterli bir toparlanma.

Oyla 0
Bu süreçte en zor olan sabretmek. İlk haftalarda hiçbir şey olmuyor gibi hissediliyor. Ama aylar geçtikçe saçın verdiği tepki değişiyor. Küçük ilerlemeleri fark etmek önemli.

Oyla 0
Geri
Üst Alt