Yıpranmış Saçlar İçin Maske Mi Yağ Bakımı Mı Daha Etkili?

Buse Arslan

Kayıtlı Üye
Saçlarım yıprandıkça bakım konusunda daha da kararsız hale geliyorum. Bir dönem sadece saç maskelerine yükleniyorum, başka bir dönem ise yağ bakımı yapıyorum ama hangisinin gerçekten daha etkili olduğunu tam anlayamıyorum. Maskeler bazen saçımı yumuşatıyor ama etkisi birkaç yıkama sonra kayboluyor gibi oluyor. Yağ bakımı ise kimi zaman iyi geliyor, kimi zaman da saçımı ağırlaştırıyor.

Özellikle yıpranmış saçlarda yanlış bakımın durumu daha da kötüleştirebileceğini düşünüyorum. Saçlarım ince telli olduğu için fazla ürün kullanınca hemen sönüyor. Ama hiç bakım yapmadığımda da kuru, sert ve kırılgan oluyor. Bu dengeyi kurmak gerçekten zor.

Herkes farklı bir şey öneriyor; kimisi “yağ şart” diyor, kimisi “maske yeterli”. Gerçekten bu süreci yaşayanların deneyimlerini merak ediyorum.

Yıpranmış saçlar için maske mi yağ bakımı mı daha etkili oldu, siz hangisinden daha çok fayda gördünüz?

Benim saçlarım için maske daha etkili oldu. Yağ bakımı yaptığımda saçım çok çabuk yağlanıyordu. Haftada bir nemlendirici maske kullanınca saçlarım daha esnek ve yumuşak hale geldi.

Oyla 0
Bende tam tersi oldu. Yağ bakımı saçımı daha iyi toparladı. Özellikle duş öncesi uçlara uyguladığım doğal yağlar kırılmayı azalttı. Maskeler bana biraz yüzeysel etki yapıyordu.

Oyla 0
Ben ikisini dönüşümlü kullanıyorum. Bir hafta maske, bir hafta yağ bakımı yapıyorum. Bu şekilde saçlarım ne ağırlaşıyor ne de kuru kalıyor. Yıpranmış saçlar için denge çok önemli bence.

Oyla 0
Saç tipi çok belirleyici. Benim saçlarım kalın telli olduğu için yağ bakımı bana daha iyi geliyor. İnce telli arkadaşım ise yağdan hiç memnun kalmadı. Herkesin saç yapısı farklı gerçekten.

Oyla 0
Aşırı yıpranmış saçlarda tek başına maske ya da yağ yetmeyebiliyor. Ben bakım rutinimi sadeleştirdim ve düzenli uygulamaya geçtim. O zaman hangisinin işe yaradığını daha net fark ettim.

Oyla 0
Geri
Üst Alt