Yıpranmış Saçları Toparlamak Ne Kadar Zaman Alıyor?

Gamze Ertekin

Kayıtlı Üye
Saçımı toparlamaya karar verdiğimde açıkçası biraz sabırsızdım. Birkaç maske, doğru şampuan, ısıyı azaltma derken kısa sürede fark görmeyi bekledim. Ama aradan aylar geçti ve hâlâ “tam olarak toparlandı” diyemiyorum. Bu da insanın hevesini kırıyor. Acaba yanlış bir şey mi yapıyorum, yoksa bu süreç gerçekten bu kadar uzun mu sürüyor, emin olamıyorum.

İlk haftalarda saçım daha yumuşak gibi oldu, bunu inkâr edemem. Ama sonra sanki bir noktada durdu. Ne daha kötüye gitti ne de ciddi şekilde iyileşti. Özellikle kırıklar ve matlık beni hâlâ rahatsız ediyor. Çevremde bazı insanlar “3 ayda toparladım” diyor, bazıları ise “1 yıl sürdü” diye anlatıyor. Hangisi gerçekçi, hangisi abartı anlayamıyorum.

Bir de şunu fark ettim: Yıpranma derecesi çok önemli. Benim saçım sadece kuru değil, işlem görmüş ve kırılmaya yatkın. Belki de bu yüzden daha fazla zamana ihtiyacı var. Ama bu kadar emek verirken karşılığını geç almak insanı yoruyor.

Bu sürecin normal seyrini bilmek istiyorum. Beklentimi mi düşürmeliyim, yoksa biraz daha sabretmeli miyim, gerçekten kararsızım.

Yıpranmış saçları toparlamak normalde ne kadar zaman alıyor, hangi noktada “olmadı” demek gerekir?

Ben ilk 2 ay hiçbir şey olmuyor sanmıştım. Hatta vazgeçmeyi düşündüm. Ama üçüncü aydan sonra saçımda küçük ama net farklar başladı. Daha az kırılma, daha az sertlik… Yani bence bu iş hızlı sonuç işi değil, zaman istiyor.

Oyla 0
Bence toparlanma süresi tamamen saçın geçmişiyle alakalı. Benim saçım yıllarca boyalıydı, düzleştirici görmüştü. 1 yılda anca toparlandı diyebilirim. Hızlı sonuç beklemek hayal kırıklığı yaratıyor.

Oyla 0
Kuaförüm bana “yıpratma yıllar aldıysa toparlama da aylar alır” demişti. Bunu kabul edince daha rahatladım. Ben 6 ayda belirgin fark gördüm ama hâlâ bakım yapıyorum. Sabır gerçekten anahtar.

Oyla 0
Benim saçım hafif yıpranmıştı ve 2–3 ayda toparladı. Ama ileri seviye hasarda bu süre uzuyor. Herkesin süresi aynı değil, başkasının süresiyle kıyaslamak bence en büyük hata.

Oyla 0
Bence toparlanma hiç bitmiyor 😅 Saç bir noktada daha iyi oluyor ama bakım bırakılınca hemen eski haline dönüyor. Yani bu biraz yaşam tarzı değişikliği gibi. Bir kere karar verince devam etmek gerekiyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt