Yüz Bakımıyla Sakal Bakımını Nasıl Dengede Tutabilirim?

Barış Öztürk

Kayıtlı Üye
Sakal uzattıktan sonra yüz bakımı işini tamamen yeniden düşünmek zorunda kaldım. Eskiden yüzümü yıkayıp nemlendirici sürerdim, olay biterdi. Şimdi sakal yüzümün yarısını kaplıyor, krem sürdüğümde altına ulaşmıyor, sakal yağı sürsem bu kez cildim fazla yağlanıyor. İkisini dengede tutmak imkânsız gibi bir hâl aldı.

Sakalımın altındaki cilt zamanla kurudu, kaşınmaya başladı. Bazen küçük beyaz döküntüler bile oluşuyor. Sakal yağı işe yarıyor ama her gün kullandığımda fazla geliyor, iki gün kullanmayınca da kuruluk geri dönüyor. Bir denge yok. Cildim karma yapıda, T bölgesi yağlı ama yanak altları kupkuru. Sakal da tam o kuru bölgelere denk geliyor.

Duştan sonra yüzümü temizleyip nemlendirici sürüyorum ama sakalın altına ulaşması neredeyse imkânsız. Arada parmak uçlarımla sakalın arasına krem yedirmeye çalışıyorum ama hem uğraştırıyor hem de sakalı şekilsiz yapıyor. Gerçekten işe yarar bir yöntem arıyorum.

Yüz bakımı ve sakal bakımı sanki iki farklı dünya gibi; biri fazla olunca diğeri bozuluyor. Biri için doğru olan diğeri için ters etki yapıyor. Artık ikisini aynı rutinde dengelemeyi öğrenmek istiyorum. Fazla karmaşık olmayan, basit ama etkili bir yol mutlaka vardır.

Siz nasıl yapıyorsunuz bu işi?

Sakal bakımını yaparken yüz bakımını bozmadan dengeyi kurabiliyor musunuz?

Çözüm
Ben ikisini birleştirdim: su bazlı bir nemlendiriciyle birkaç damla sakal yağı karıştırıyorum, ellerimde ısıtıp sakala masaj yapıyorum. Hem cilt nemleniyor hem sakal yumuşuyor. Dengeyi öyle buldum.
Ben sabah yüzümü yıkadıktan sonra önce nemlendirici sürüyorum, tamamen emildikten sonra sakal yağı uyguluyorum. Önce cildi doyurmak lazım, yağ en son koruyucu gibi oluyor. Bu sıralama işe yarıyor.

Oyla 0
Cildin altına nem gitmiyorsa sorun ürün sırası değil, miktar. Ben az az ama sık yapıyorum. Sabah nemlendirici, akşam sakal yağı. Sakalı fazla yağlarsan alt cilt hava alamaz, kuruluk başlar.

Oyla 0
Ben ikisini birleştirdim: su bazlı bir nemlendiriciyle birkaç damla sakal yağı karıştırıyorum, ellerimde ısıtıp sakala masaj yapıyorum. Hem cilt nemleniyor hem sakal yumuşuyor. Dengeyi öyle buldum.

Oyla 0
Çözüm
Sakalı yıkadıktan sonra havlu yerine tişörtle kurula, yumuşak oluyor. Sonra yüz için jel nemlendirici, sakal için az miktarda yağ. En önemli şey sırası: önce cilt, sonra sakal. İkisi de mutlu kalıyor.

Oyla 0
Ben bir dermatoloğa danıştım, “sakal altı da cildin bir parçası” demişti. O yüzden yüz bakımını atlamadan sakalın altına kadar nemlendirici yediriyorum. Sonra sadece uçlara yağ sürüyorum. Kaşıntı kalmadı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt