Yüz Epilasyonu Cildi Tahriş Eder mi?

Fatma Öztürk

Kayıtlı Üye
Yüz bölgemdeki tüyler son zamanlarda belirgin hale gelmeye başladı ve lazer epilasyon yaptırmayı düşünüyorum. Fakat yüz derisinin çok ince ve hassas olduğu söyleniyor. Bu yüzden işlem sonrası tahriş yaşama ihtimali beni biraz endişelendiriyor. Birçok kişi “kızarıklık ve hafif yanma normal” diyor ama bazılarını ciddi iritasyon yaşadığını da okudum. Hassas ciltlerde bu risk daha mı yüksek, yoksa doğru cihaz ve doğru ayarla işlem güvenli yapılabilir mi bilmiyorum.

Özellikle çene, yanak ve dudak üstü bölgeleri çok narin olduğu için buraların daha hızlı tahriş olduğu söyleniyor. Diğer yandan uzmanlar “cilt iyi hazırlanırsa sorun olmaz” diyor. Fakat hazırlıktan kastın tam olarak ne olduğunu da çözemedim. Kimisi işlem öncesi hiçbir ürün sürmeyin diyor, kimisi günler öncesinden hafif bir bakım rutininin faydalı olduğunu söylüyor. Böyle çelişkili tavsiyeler yüzünden doğru yolu bulmakta zorlanıyorum.

Bir de hassas ciltlerde işlem sonrası sivilce benzeri küçük kabarıklıklar görülebileceğini duydum. Bunun normal mi yoksa bir reaksiyon mu olduğunu ayırt etmeyi bile bilmiyorum. Bazı insanlar yatıştırıcı jel kullanıyor, bazıları ise “hiçbir şey sürmeyin, cilt kendiliğinden sakinleşsin” diyor.

Bu yüzden gerçekten yaşayanların deneyimini öğrenmek istiyorum.

Sizce yüz epilasyonu hassas ciltlerde tahrişe ne kadar yatkın ve bu riski azaltmak için neler yapılabilir?

Çözüm
Benim cildim çok hassas ama doğru merkezde yaptırınca ciddi bir tahriş yaşamadım. İlk gün hafif kızarıklık olmuştu, ertesi gün tamamen geçmişti. Uzmanın önerdiği sade bir nemlendirici ve güneş kremi yeterli geldi. İşlem öncesi yüzü tamamen temiz bırakmak çok işe yarıyor.
Hassas ciltlerde tahriş ihtimali biraz daha yüksek ama doğru cihaz ve düşük başlangıç ayarıyla risk ciddi şekilde azalıyor. İşlem sonrası birkaç saat süren kızarıklık normal kabul ediliyor. En büyük hata işlemden önce ağır bakım ürünleri kullanmak; bunlar cildi hassaslaştırıyor. Yatıştırıcı jel, soğuk kompres ve güneş koruması ilk günlerde çok önemli. Cilt bariyerini yormadan ilerlemek büyük fark yaratıyor.

Oyla 0
Benim cildim çok hassas ama doğru merkezde yaptırınca ciddi bir tahriş yaşamadım. İlk gün hafif kızarıklık olmuştu, ertesi gün tamamen geçmişti. Uzmanın önerdiği sade bir nemlendirici ve güneş kremi yeterli geldi. İşlem öncesi yüzü tamamen temiz bırakmak çok işe yarıyor.

Oyla 0
Çözüm
Dudak üstü bölgesi diğer yerlere göre daha hassas ve batma hissi biraz yoğun olabiliyor. Cilt ince olduğu için kızarıklık daha belirgin ama birkaç saat içinde azalıyor. Soğutma iyi yapılırsa tahriş minimuma iniyor.

Oyla 0
İşlemden önce retinol, AHA/BHA gibi ürünleri bırakmak şart. Bu ürünler cildi incelttiği için tahriş riskini artırıyor. Birkaç gün ara verince süreç çok daha rahat geçiyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt