Yüz Epilasyonu Sonrası Kızarıklık ve Sivilce Normal mi? Nasıl Geçer?

Azra Şensoy

Kayıtlı Üye
Yüz lazer epilasyonuna başlamayı düşünüyorum ama işlem sonrası kızarıklık ve özellikle sivilce benzeri kabarıklıkların normal olup olmadığını anlamakta zorlanıyorum. Birçok kişi “hafif kızarıklık birkaç saat sürer” diyor ama bazıları ertesi güne kadar kalan ödem ve minik sivilceler yaşadığını yazmış. Hassas bir cildim olduğu için bu durumun bende daha fazla görülüp görülmeyeceğini merak ediyorum.

Bazı uzmanlar, sivilce gibi görünen küçük kabarıklıkların aslında kıl köklerinin ısınmasından kaynaklandığını ve kısa sürede geçtiğini söylüyor. Diğer yandan “yanlış ayar veya yanlış cihaz seçimi” nedeniyle tahriş oluşabileceğini belirtenler de var. Hangisinin normal sınır olduğunu bilmek istiyorum. Özellikle çene ve dudak üstü gibi bölgelerde kabarma ve hafif batma daha sık oluyormuş.

İşlem sonrası bakım önerileri bile çelişkili. Kimisi “hemen yatıştırıcı jel sürün” diyor, kimisi “hiçbir şey sürmeden birkaç saat beklemek daha iyi olur” diye uyarıyor. Sivilce çıkmasını önlemek için gözenek tıkamayan nemlendiriciler öneriliyor ama hangi ürünlerin gerçekten güvenli olduğu konusunda net bilgi yok. Bir de spor, sıcak duş ve makyaj gibi şeylerden ne kadar süre uzak durulması gerektiği konusu var; 12 saat diyen de var, 24 saat diyen de.

Kısacası, kızarıklık ve sivilce benzeri kabarıklıkların ne kadar sürede geçmesinin normal sayıldığını öğrenmek istiyorum.

Sizce yüz epilasyonu sonrası kızarıklık ve sivilce kaç saate kadar normaldir ve hangi durumda hekime veya merkeze danışmak gerekir?

Çözüm
Yüz bölgesinde 2–6 saat süren kızarıklık tamamen normal. Minik sivilce benzeri kabarıklıklar genellikle kıl köklerinin tepkisi oluyor ve bir gün içinde büyük ölçüde azalıyor. Eğer kızarıklık şiddetleniyorsa, yanma artıyorsa veya su toplamaya benzer bir görüntü oluşuyorsa mutlaka merkeze haber vermek gerekir. İlk 24 saat makyajdan ve sıcak sudan uzak durmak iyileşmeyi hızlandırıyor.
Yüz bölgesinde 2–6 saat süren kızarıklık tamamen normal. Minik sivilce benzeri kabarıklıklar genellikle kıl köklerinin tepkisi oluyor ve bir gün içinde büyük ölçüde azalıyor. Eğer kızarıklık şiddetleniyorsa, yanma artıyorsa veya su toplamaya benzer bir görüntü oluşuyorsa mutlaka merkeze haber vermek gerekir. İlk 24 saat makyajdan ve sıcak sudan uzak durmak iyileşmeyi hızlandırıyor.

Oyla 0
Çözüm
Bende dudak üstü bölgesinde minik kabarıklıklar olmuştu ama birkaç saat içinde geçti. Uzmanım soğuk kompres ve hafif bir nemlendiricinin yeterli olduğunu söylemişti. Ertesi gün hiçbir iz kalmamıştı. Kabarıklık bir günü geçmiyorsa genelde sorun yok.

Oyla 0
Çene ve yanak bölgeleri hassas olduğu için küçük sivilceler olabiliyor. Yatıştırıcı ürünleri hemen değil, cilt biraz sakinleştikten sonra sürmek daha iyi sonuç veriyor. Güneş koruması da çok önemli.

Oyla 0
Sıcak duş ve yoğun spor tahrişi artırıyor. İlk 24 saat bunlardan uzak durunca sivilce oluşumu çok daha az oluyor. Gözenek tıkamayan nemlendiriciler işlem sonrası için ideal.

Oyla 0
Geri
Üst Alt