Yüz Hatlarımı Daha Yumuşak Gösterecek Saç Modeli Var Mı?

Sibel Tüzün

Kayıtlı Üye
Yüz hatlarım oldukça belirgin. Çene hattım net, elmacık kemiklerim çıkık ve yanlış bir saç modelinde yüzüm çok sert görünebiliyor. Bu yüzden saç kestirirken hep “daha yumuşak olsun” diyorum ama bu isteğin tam olarak nasıl bir kesime karşılık geldiğini bilmiyorum.

Daha önce düz ve net kesimler denedim ama yüzüm daha köşeli durdu. Katlı kestirdiğimde bazen iyi oluyor ama bazen de saçım kontrolsüz görünüyor. Yumuşaklıkla dağınıklık arasındaki çizgiyi bir türlü tutturamıyorum.

Aslında yüz hatlarımı gizlemek istemiyorum, sadece daha dengeli ve sıcak bir ifade arıyorum. Saçın bunu sağlayabileceğini biliyorum ama hangi detaylarla mümkün olduğunu netleştirmek istiyorum.

Yüz hatlarını daha yumuşak gösteren saç modellerinin ortak özellikleri nelerdir?

Yumuşak geçişli katlar yüzü ciddi şekilde yumuşatıyor. Keskin ve net biten kesimler yüz hatlarını daha sert gösteriyor. Ben bunu fark edince hep akışkan kesimler tercih ettim.

Oyla 0
Ayrım yeri çok önemli. Ortadan ayrım bende yüz hatlarını daha sert gösteriyor. Yana ayrım yüzü daha yumuşak gösteriyor.

Oyla 0
Önlerde yüzü saran birkaç tutam çok işe yarıyor. Saçın tamamını arkaya almak yüz hatlarını daha belirgin hale getiriyor.

Oyla 0
Kuaförüm yumuşaklığın saçın çizgilerinde olduğunu söyledi. Düz çizgiler yerine akışkan geçişler kullandık. İlk defa yüzüm daha sıcak ve dengeli göründü.

Oyla 0
Geri
Üst Alt