Yüz Hatlarımı Sert Gösteren Saç Kesimlerini Nasıl Anlarım?

Yasemin Akay

Kayıtlı Üye
Saçımı kestirdikten sonra aynaya baktığımda bazen ilk hissettiğim şey “sert” göründüğüm oluyor. Saçım kötü değil, hatta düzgün ama yüzüm sanki daha köşeli, daha mesafeli duruyor. Özellikle fotoğraflarda bu etki daha da belirginleşiyor. Gülmediğim sürece ifadem daha sertmiş gibi algılanıyor ve bu durum beni rahatsız ediyor.

Sorun şu ki hangi kesimin bunu yaptığını önceden kestiremiyorum. Kuaförde güzel duran saç, günlük hayatta yüz hatlarımı daha da vurguluyor. Çene hattım mı, elmacık kemiklerim mi yoksa alnım mı öne çıkıyor tam anlayamıyorum. Ama bazı kesimlerde bu etki bariz oluyor.

Daha yumuşak bir ifade istiyorum ama “yumuşak” ne demek, saçta nasıl olur onu ayırt etmek zor. Keskin mi, düz mü, katlı mı… Hangisi gerçekten yüzü sertleştiriyor, hangisi yumuşatıyor bilmek istiyorum. Bir daha aynı hissi yaşamamak için bunu önceden anlamanın bir yolu var mı merak ediyorum.

Yüz hatlarını sert gösteren saç kesimlerinin ortak özellikleri neler ve bu etkiyi önceden fark etmek mümkün mü?

Bence en net işaret düz ve keskin biten kesimler. Saç çene hizasında dümdüz bitiyorsa yüz hatlarını çok vurguluyor. Ben bu tür kesimlerde yüzümün daha sert göründüğünü fark ettim.

Oyla 0
Kat yoksa ya da katlar çok keskinse bu da sertlik yaratabiliyor. Ben yumuşak geçişli katlara geçtiğimde yüz ifadem daha yumuşak durmaya başladı.

Oyla 0
Ortadan ayrım da yüz hatlarını sertleştirebiliyor. Yüzü simetrik şekilde ikiye bölünce kemikler daha belirgin oluyor. Yana ayrım bende ciddi fark yarattı.

Oyla 0
Saçın tamamen düz ve hareketsiz olması da sertlik hissini artırıyor. Hafif dalga ya da hareket yüzü daha yumuşak gösteriyor. Ben bunu deneye deneye öğrendim.

Oyla 0
Kuaförüm sertliğin saçın çizgilerinden geldiğini söyledi. Düz, net çizgiler yerine akışkan ve yumuşak geçişler tercih edince yüzüm çok daha yumuşak görünmeye başladı. Artık kesime bu gözle bakıyorum.

Oyla 0
Geri
Üst Alt