Yüz Şekline Takıldıkça Saç Modeli Seçmek Daha Mı Zorlaşıyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Dilşat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Dilşat

Kayıtlı Üye
Saç modeli seçerken yüz şekline dikkat etmek gerektiğini biliyorum ama son zamanlarda bunun beni daha çok kısıtladığını fark ettim. “Yüzüm yuvarlak, bunu yapamam”, “çenem belirgin, şunu denememeliyim” gibi düşünceler kafamda dönüp duruyor. Bir noktadan sonra seçeneklerim iyice azalıyor.

Aslında içimden gelen bir modeli denemek istiyorum ama yüz şekli kuralları hemen devreye giriyor. Bu da saç seçimini keyifli bir şey olmaktan çıkarıp stresli bir karara dönüştürüyor. Oysa etrafıma baktığımda birçok kişi bu kuralları hiç umursamıyor gibi geliyor.

Belki de yüz şekline fazla anlam yüklüyorum. Rehber olması gerekirken sanki beni sınırlayan bir şeye dönüşmüş. Bunun dengesi nasıl kurulur, gerçekten merak ediyorum.

Yüz şekline odaklanmak saç modeli seçiminde ne zaman yardımcı olur, ne zaman işleri zorlaştırır?

Bence yüz şekli uyarı gibi düşünülmeli, yasak listesi gibi değil. Ben bunu böyle algılamaya başlayınca daha rahat seçim yaptım.

Oyla 0
Kuralları fazla ciddiye almak insanı cesaretsiz yapıyor. Ben bir kere “yasak” denileni denedim ve düşündüğüm kadar kötü olmadı.

Oyla 0
Yüz şekline odaklanınca saçın sana nasıl hissettirdiğini unutuyorsun. Ben artık aynaya bakıp “iyi hissediyor muyum” diye soruyorum.

Oyla 0
Ben yüz şekli kurallarını tamamen bırakmadım ama merkezden çıkardım. Rehber olarak kullanıp son kararı kendime bıraktığımda saç seçmek çok daha kolaylaştı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt