Yüz Tipime Göre Saç Seçerken En Sık Yapılan Hatalar Neler?

Işıl Güner

Kayıtlı Üye
Saç modeli seçerken yüz tipime göre hareket etmeye çalışıyorum ama ne kadar dikkat edersem edeyim sanki hep bir yerde hata yapıyorum. İnternette okuduklarım, izlediğim videolar ve kuaför önerileri birbirini tutmuyor. Birine göre doğru olan, diğerine göre yanlış. Bu da insanın kafasını daha da karıştırıyor.

Daha önce “yüzü uzatır”, “yüzü genişletir” gibi uyarılara çok takıldım ve bu sefer de kendimi çok sınırladım. Sonuçta hep güvenli ama sıradan modellerde kaldım. Değişiklik yapmaya korkar hale geldim. Ama her seferinde de “keşke biraz daha farklı deneseydim” diyorum.

Bir noktada fark ettim ki belki de yanlışları hep en başta yapıyorum. Yanlış beklenti, yanlış iletişim ya da yanlış kıyaslama… Ama hangisi gerçekten en sık yapılan hata, onu netleştiremiyorum. Yüz tipine göre saç seçmenin bu kadar zor olmaması gerektiğini düşünüyorum.

Yüz tipine göre saç modeli seçerken kadınların en sık yaptığı hatalar neler ve bunlardan nasıl kaçınılabilir?

Bence en büyük hata yüz tipini tek kriter sanmak. Ben de bunu yaptım. Saçın dokusu, yoğunluğu ve günlük kullanımı hesaba katılmayınca sonuç ne olursa olsun eksik kalıyor.

Oyla 0
Bir diğer hata başkasında gördüğümüz modeli birebir istemek. Aynı yüz tipine sahip olsak bile sonuç aynı olmuyor. Ben artık “bana uyacak versiyonu” istiyorum.

Oyla 0
Kuaföre net anlatmamak da büyük hata. “Yakışanı yap” demek yerine ne istemediğini söylemek çok daha işe yarıyor. Ben bunu geç öğrendim.

Oyla 0
Sosyal medya yüzünden beklentiler çok yükseliyor. Herkes kusursuz gibi görünüyor ama gerçek hayatta saç her zaman o kadar kontrollü durmuyor.

Oyla 0
Kuaförüm bana yüz tipine göre saç seçmenin bir rehber olduğunu ama kesin kural olmadığını söyledi. Bu bakış açısını benimsedikten sonra daha az hata yapmaya başladım ve sonuçlardan daha memnun kaldım.

Oyla 0
Geri
Üst Alt