Yüz Tipime Uygun Saç Modelini Bulmak Neden Bu Kadar Zor?

Şirin Aktaş

Kayıtlı Üye
Saç modeli seçmek benim için artık keyifli bir şey olmaktan çıktı. Yüz tipimi öğrendim, araştırdım, önerilen modellere baktım ama ne denediysem tam olarak içime sinmedi. Herkes “yüz tipine göre saç modeli” diyor ama bu işin bu kadar zor olmasını da anlayamıyorum. Doğruyu yapıyorum gibi hissediyorum ama sonuçlar hep yarım kalıyor.

Bazen aynı model başkasında harika dururken bende neden olmuyor diye sorguluyorum. Kuaförler genelde yüz tipimi söyleyince genel öneriler veriyor ama birebir uygulamada farklar ortaya çıkıyor. Saçımın dokusu, hacmi, hatta günlük kullanım şeklim sanki hiç hesaba katılmıyor. Bu da beni daha da kararsız hale getiriyor.

En kötüsü de şu: Her deneme biraz daha özgüven kırıyor. “Demek ki bana yakışan bir model yok” gibi düşünceler geliyor. Halbuki böyle olmadığını biliyorum ama doğru yolu bir türlü bulamıyorum. Artık bu işin gerçekten neden bu kadar karmaşık olduğunu anlamak istiyorum.

Yüz tipime uygun saç modelini bulmayı zorlaştıran asıl faktörler neler ve bu karmaşayı aşmak için nasıl daha doğru bir yol izlenebilir?

Bence zor olmasının sebebi yüz tipinin tek başına yeterli olmaması. Saçın yapısı, yoğunluğu ve hatta boyun uzunluğu bile etkiliyor. Ben bunu kabul edince kendime yüklenmeyi bıraktım.

Oyla 0
Sosyal medyada gördüğümüz örnekler çok yanıltıcı. Her şey şekillendirilmiş ve filtreli. Gerçek hayatta aynı sonucu beklemek bizi hayal kırıklığına sürüklüyor.

Oyla 0
Kuaförle iletişim çok kritik. Yüz tipini söylemekten ziyade saçını nasıl kullandığını anlatmak daha çok işe yarıyor. Ben bunu yaptığımda sonuçlar değişti.

Oyla 0
Bence alışma süresi de göz ardı ediliyor. Bir kesimi hemen sevmek zorunda değiliz. Ben kendime zaman tanıdığımda bazı modellerle daha çok barıştım.

Oyla 0
Kuaförüm bana yüz tipinin bir başlangıç noktası olduğunu söyledi. Asıl mesele saç tipi ve yaşam tarzıymış. Bu bakış açısıyla ilerlediğimde ilk defa doğru modeli buldum.

Oyla 0
Geri
Üst Alt