Yüz ve Vücut İçin Ayrı Güneş Kremi Kullanmak Şart mı?

Sevim Tezcan

Kayıtlı Üye
Uzun zamandır güneş kremi kullanıyorum ama son günlerde fark ettim ki herkes yüz ve vücut için ayrı ürünlerden bahsediyor. Ben açıkçası hep aynı kremi her yere sürüyordum. Şimdi düşünüyorum da, belki de bu yüzden yüzümde ara sıra sivilce çıkıyor, çünkü bazı vücut kremleri fazla yağlı olabiliyor. Ama iki ayrı ürün almak da masraflı ve uğraştırıcı geliyor.

Vücut için olan kremler genelde daha kalın yapılı, bu da yüzde ağırlık hissi yaratabiliyor. Yüz için olanlarsa daha hafif ama küçük ambalajlarda oldukları için tüm vücuda kullanmaya kalkınca çabucak bitiyor. Gerçekten bu ayrım cilt sağlığı açısından önemli mi, yoksa sadece pazarlama mı anlamadım.

Bir arkadaşım “yüzün cilt yapısı daha hassas, o yüzden ayrı ürün şart” dedi. Diğeri “ben tek kremle tüm vücudu koruyorum, hiçbir fark görmedim” diyor.

Sizce yüz ve vücut için ayrı güneş kremi kullanmak şart mı? Aynı ürünü her bölgede kullanmak zararlı olur mu?

Ben ayrı kullanıyorum çünkü yüz cildi daha hassas. Yüz için geliştirilen kremler genelde gözenek tıkamıyor. Vücut kremleri daha yoğun, sivilceye neden olabiliyor.

Oyla 0
Bence şart. Yüz için olanlarda genelde matlaştırıcı ya da anti-aging içerikler var. Vücut için olanlar o kadar hassas formüllü değil. İkisini karıştırmamak daha iyi.

Oyla 0
Ben pratiklik için tek ürün kullanıyordum ama sonra yüzümde minik sivilceler çıktı. Doktorum sadece yüz için olanlara geçmemi söyledi, gerçekten fark ettim.

Oyla 0
Kışın tek ürün kullanıyorum ama yazın ayrı ürün tercih ediyorum. Denize girince vücut kremi yeterli oluyor ama yüz için özel koruma şart, daha kolay yanıyor.

Oyla 0
Benim cildim çok hassas olduğu için yüzüme sadece su bazlı krem kullanıyorum. Vücut içinse daha uygun fiyatlı, kalın yapılı ürünler tercih ediyorum. Bu şekilde denge sağlanıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt