Yüzümdeki Gözenekler Çok Açık, Doktor Yardımcı Olur mu?

Simge Tokgöz

Kayıtlı Üye
Son bir yıldır yüzümdeki gözenekler iyice belirginleşti, özellikle burun kenarları ve yanaklarda adeta görünür hale geldi. Makyaj yaptığımda fondöten o deliklere doluyor, cildim pürüzsüz değil de sürekli pütürlüymüş gibi görünüyor. Tonik, maske, buhar banyosu, buz uygulaması... Hepsini denedim ama hiçbirinin kalıcı bir etkisi olmadı. Artık moralim bozulmaya başladı.

Bir arkadaşım “Dermatoloji (cildiye) bölümüne git, belki cilt altı yağ dengesinden kaynaklanıyordur” dedi. Önce tereddüt ettim çünkü “gözenek problemiyle doktora mı gidilir?” diye düşünüyordum. Ama sonunda randevu aldım. Doktor yüzümü inceledi, “gözenek genişlemesi ciltte yağ üretiminin artması ve yanlış ürün kullanımından kaynaklanabilir” dedi. Cilt tipime uygun bir temizleyici, gözenek sıkılaştırıcı serum ve hafif nemlendirici önerdi. Ayrıca “peeling ürünlerini fazla kullanma, cildi tahriş eder” diye uyardı.

Yaklaşık bir ay düzenli kullandım. Şimdi gözeneklerim tamamen kapanmadı ama çok daha sıkı ve temiz görünüyor. Demek ki bu da tıpkı diğer cilt sorunları gibi sabır ve doğru bakım istiyor.

Peki siz yüzünüzdeki gözenekler için doktora gittiniz mi? Gerçekten dermatoloji bu konuda yardımcı oldu mu?

Benim de gözenek problemim vardı, özellikle burun kısmında. Dermatolog temizleyici jel ve serum önerdi. Ayrıca sabah akşam yüzümü ılık suyla yıkamamı söyledi. Üç haftada fark ettim, cildim çok daha pürüzsüz oldu. Gözenek küçülmüyor sanıyordum ama doğru ürün fark yaratıyor.

Oyla 0
Gözenek sorunu bende de vardı, yıllarca kozmetik ürünlerle uğraştım. Dermatolojiye gidince sebebin fazla peeling yapmak olduğunu öğrendim. Cilt bariyerimi bozmuşum. Şimdi sadece doktorun önerdiği ürünleri kullanıyorum, çok daha dengeli bir cildim var.

Oyla 0
Benim gözeneklerim yağlı cildim yüzünden genişlemişti. Doktor yağ dengesini düzenleyen serum verdi. Ayrıca haftada bir kil maskesi önerdi. Şimdi cildim daha mat ve sıkı görünüyor. Eskiden makyaj altından bile belli oluyordu, artık çok fark etti.

Oyla 0
Ben gözeneklerim için estetisyene gitmiştim ama geçici çözüm oldu. En sonunda dermatolojiye başvurdum. Doktor cilt tipime uygun bakım planı çıkardı. Düzenli kullanınca kalıcı sonuç aldım. Demek ki bu tür şeylerde uzman desteği şart.

Oyla 0
Benim de gözeneklerim açık olduğu için rahatsızdım. Dermatolog lazer önerdi ama önce kremle denemek istedik. İki ay sonra fark edilir bir sonuç aldım. Cilt temizliğine dikkat etmek ve güneşten korunmak çok önemli. Artık daha sağlıklı görünüyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt